_MG_5934_1

Här kommer en sammanfattning av min och Isacs lekfulla sommarkryssning med Silja Galaxy!

Fartyg

Silja Galaxy, 23-timmars kryssning Stockholm-Åbo-Stockholm.

Testpersoner

Isac, 3 år med mamma Heidi (alltså jag!).

Tema/figur

Vi testade Tallink Siljas familjevänliga sommarkoncept. Mumin och Lilla My är de karaktärer som barnen kan möta ombord. Charmigt och populärt, passar många åldrar. Särskilt som Mumin är den mysiga, lite trullsiga och Lilla My den busiga, bestämda.

_MG_5978_1Lekmöjligheter/aktiviteter

Betyg 4,0

Silja Galaxy hade två lekrum. Dels det vanliga som alltid finns ombord med litet bollhav, ett ritbord och en slags borg att krypa in i. Färgglatt och trevligt, helt och rent. Fullgott för att sysselsätta de mindre barnen en god stund medan föräldrarna väntar. Sommartid finns också Kidz summercenter i konferensavdelningen, se tidigare inlägg om utbud på Kidz Club. Stora, rejäla saker för bus och aktivitet. Inga småleksaker utan sådant som bygger på att man hoppar, klättrar, kryper osv. Gav bra intryck och Isac hade jätteroligt. Toaletter finns precis utanför.

Programmet med aktiviteter var också bra upplagt. Det första på kvällen började när vi ätit klart, så man missar inget. Det fanns Muminpass som man kunde samla stämplar i; en för varje Muminaktivitet man gick på. Fullt pass belönades med en överraskning. Tipsrundor, designa t-shirt, mixa sin egen dricka mm samt ansiktsmålning och lekar med Mumin fanns också. Till 22.00 på kvällen dag 1, från 7.30 dag två! Dessutom magishow för hela familjen i stora showsalongen Starlight Palace.

Mat och dryck

Betyg 4,0
_MG_6065_1

Många valmöjligheter, bra barnpriser. Caféteria med smörgåsar, fika, blåbärs- och nyponsoppa, till och med barnmat på burk, och barnpriser på enklare varmrätt som köttbullar med mos, vill minnas att det fanns mikro också. Buffetrestaurang med brett utbud, dessutom gratis under 5 år. Här finns särskild barnbuffet också med klassiker som miniburgare, korv, köttbullar.

Äldre barn som kan sitta still och uppföra sig kan följa med sina föräldrar på skaldjursrestaurangen Happy Lobster eller den ryska restaurangen Aleksander. Grill House är ett bra mellanting; enklare à la carte där man inte känner sig lika stressad om barnet (som Isac gjorde) väljer att lämna stolen för att lägga sig under bordet en stund…! På Grill House kostar varmrätter för barn 8,50 euro. I Moonlight Dance Bar finns sju olika barndrinkar med Mumintema, till exempel Snorkfrökens mjölkcocktail och Hattifnattarnas hemlighet, för 34 kr/styck.

Service/personal

Betyg 4,0

Jättebra. Vi blev trevligt bemötta överallt, inga konstigheter.

Bad

Betyg 3,5

Finns! Vi hann tyvärr inte gå dit denna gång men jag har testat avdelningen förut. Man ser inte havet men det är väldigt fräscht med bastu i omklädningsrummen och pool med duk ovanför där de kan projicera film/tv etc. En liten barnpool finns också. Pris 65 kr/vuxen, 23 kr/barn 6-11 år, barn upp till 5 år gratis.

För vuxna

Betyg 3,5

Taxfree-shopping! Galaxy har till exempel en butik med presenter och kläder där jag alltid går in och hittar något. Denna gång en superläcker Guess-handväska på 50% rea! Just då slog Isac till med sitt värsta anti-humör dock så jag flydde fältet och planerade återkomst med honom i vagn när han sov middag. Sagt och gjort – men då var väskan borta! Grämer mig än…grrr…den var SÅ läcker! Det finns inget spa men barer, disco, showscen med dansgolv.

Isacs upplevelse

Betyg 4,0

”Ska vi vara här en vecka?” undrade min kryssningsvane son. När det gick upp för honom att det bara handlade om ett dygn var ilskan ett faktum (en 3-årings åskhumör är många gånger värre än Mårrans)! När vi skulle av var han först supersur för att han inte skulle få gå på minidisco med Lilla My och Mumin på kvällen igen. Som tur var släppte det snabbt. Det var lätt att se att han haft roligt. Att träffa Mumin på en kryssning är något vi båda gärna skulle göra igen!

Tips

Bli Club One-medlem. Kostar inget men ger rabatter och förmåner.

En kommentar på “Familjetest och betyg på Silja Galaxy

  1. Åh vad roligt att höra att ni hade roligt på er kryssning! Mumin och My skickar hälsningar till Isac!
    De är på besök ombord Galaxy under alla skollov.

    Ha en trevlig fortsatt avslutning på sommaren!

    Hälsningar
    M/S Galaxys lekledare

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier