_MG_5391_1
Salladsbuffén på Solarium Bistro. Foto: Heidi Rovén.

Oftast när man checkar in på sitt kryssningsfartyg är det runt lunchtid. Kanske kommer man direkt från flyget, inte sällan knorrar magen. Så också denna gång. Alltså var det bara att droppa väskan i hytten (jag tog ombord min egen för att ha tillgång till in packning direkt, det får man inte alltid beroende på hur stor väskan är…min var liten) och ställa in siktet på närmaste öppna restaurang.

_MG_5386_low
Min goda lunchmiso!

Eftersom jag kände för något fräscht valde jag Solarium. Där har de en buffé till lunch som brukar vara fräsch och lätt, samt ett brasilianskt churrascaria-tema kvällstid (kostar extra). Några ord om Solarium förresten. Ofta ser jag hemsidor och kryssningsåterförsäljare med felaktig beskrivning av denna plats. Ofta har de kanske satt sin text i händerna på någon som inte vet ett dyft om kryssningar och följden blir att de kallar det ”solarium” sätt och slätt eftersom de inte har en aning om vad detta är.

Solarium för oss svenskar är ju en livsfarlig lysrörsvariant vi grillade oss i på 80-/90-talet för att bli solbrända, Solarium på ett kryssningsfartyg är en glastäckt inomhuspool och relaxdel som ofta är extra lugn och bara för vuxna. Namnet refererar snarare till ljuset alltså, att solen kommer in men här solar man inte för att bli brun utan kopplar bara av.

I alla fall så fick jag tag i lite smått och gott från lunchbuffén. Godast var en misosoppa med alger, om man nu gillar sånt, och det gör jag 🙂 . Att para ihop de fina sofforna med rätt höjd på bord hade de dock inte riktigt lyckats med. Se bara på bilden, jag ser ut som en pygmé trots mina 176 cm i strumplästen! 🙂

_MG_5392_low
Med näsan ovanför bordskanten i alla fall.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier