Fortsättning dag 1 på MSC Grandiosa – middag och ett möte i baren

Det tjusiga atriumet, swarovski-trapporna och promenadgatan med det långa LED-taket.

Efter mina första intryck och en liten rundvandring ombord på det nya fartyget MSC Grandiosa, var det snart dags att byta om till middagen. På vägen dit passade jag på att insupa atmosfären kring Galleria Promenade med det maffiga LED-taket över, visst är det tjusigt?!

Jag hade bord i La Perle Gris, den grå pärlan, en av fem huvudrestauranger som ingår att äta på. De andra fyra är La Perla Grigia, Purple Crab och La Loggia och Il Campo men den sistnämnda är endast för Aurea Spa-gäster, alltså de som bor i hyttkategorin Aurea Spa. Det blev en väldigt trevlig middag med mycket intressant kryssningsprat som vanligt när man är på den här sortens invigningsevent (vi var en stor grupp inbjudna reseagenter och journalister från Skandinavien).

La Perle Gris, en av fem huvudrestauranger. Det finns även buffet, room service och 5 specialrestauranger.

Självklart var det som vanligt bara att välja bland rätterna på menyn. Jag ska inte rabbla upp allt som man kunde välja mellan, men det fanns fyra förrätter, sex varmrätter (plus tre hälsoval och de två stående rätterna som de alltid serverar; ångad fisk och kycklingbröst) och sju desserter. En servitör går också runt med en brödkorg för den som önskar det.

Min fyra rätters meny

Till förrätt valde jag en ceviche på fisk, citron och koriander som vilade i en sås på röd paprika.

Till varmrätt tog jag ugnsrostad kalv med rosmarinsås, champinjoner och bacon.

Innan desserten fick det bli en osttallrik!

Lite otippat (för att vara mig) valde jag en kokos- och pistaschkaka till dessert. Väldigt smarrig!

Efter maten samlades alla i Sky Lounge (som jag ju kände till sedan förut då det var där jag fick mitt pris, All Stars of the Sea 😉 ). Försäljningschef Håkan Jalvén höll några väl valda ord och sedan bjöds det på bubbel och alkoholfria drinkar för den som önskade det.

Försäljningschef Håkan Jalvén står till höger i bild med mikrofon i handen.
A cocktail ma’m?

Roligt sammanträffande i baren

Eftersom jag kände mig sugen på något annat styrde jag stegen mot baren för alternativ. När jag närmade mig tyckte jag mig känna igen ett ansikte. Killen i baren, var hade jag sett honom förut? HADE jag ens sett honom förut eller liknade han bara någon? Jag frågade. ”Vilket fartyg var du på innan?” Han hade redan gett mig samma blick, pekade på mig och svarade blixtsnabbt: ”Meraviglia!”

Otroligt! Det var 1,5 år sedan och han måste sett tusentals och åter tusentals gäster sedan dess – ändå mindes han mig! Till saken hör också att jag på den kryssningen hade varit uppe i Sky Lounge EN gång. Jepp. EN. Så det var inte som att jag hade hängt där jämt. Min Meraviglia-kryssning var med familjen och bara vuxna får gå in i Sky Lounge så det var därför vi inte hade varit där mer. Men sista kvällen ville jag testa en riktigt bra drink och gissade på att det var bästa stället.

Efter att vi skrattat, pratat och försökt ta bilder på oss båda tillsammans (alla blev misslyckade) så beställde jag en av deras cocktails som lät väldigt spännande! I Sky Lounge är de specialiserade på molecular och smoky cocktails och vad jag vet får man dem inte någon annanstans ombord.

Min ”kompis” Dewa in action!
Dewa är supertrevlig och glad, helt klart rätt person att stå i baren!
En av flera specialcocktails i baren på Sky Lounge.

Det är inte första gången detta har hänt mig, att både jag känt igen någon från personalen men att jag också blivit igenkänd, och jag blir lika förvånad varje gång. Hur gör de?! Det måste vara ett tecken på att de hittat rätt personer till rätt jobb! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier