Frank’s – god mat för rörliga familjer

Viking Grace Frank's
Viking Grace Frank's

Varje gång jag har gått förbi Frank’s har jag sneglat längtande och nyfiket. Det har sett kul ut, färgglatt, spännande. Igår var det dags för ett test även om det blev väldigt stressigt och kanske inget jag rekommenderar att man ska försöka hinna med om man går av i Mariehamn, snarare om man åker med hela vägen till Åbo.

När vi kom in fick vi varsina kort som skulle laddas med det man köpte samt en meny att välja från. Vi tog ett bord och slog oss ner. När vi bestämt vad vi ville äta fick man gå till det kök som gjorde den maten och beställa själv. Jag gick hela tiden fel så det blev en del spring.

Ett ställe gjorde burgare och grillat, ett annat gjorde pizza, ett tredje…ja jag vet inte vad det gjorde men att olika drycker hämtades från olika ställen bidrog ytterligare till förvirringen liksom att de ”puckar” jag fick som alarm när maten var klar inte heller visade till vilken disk jag skulle gå för att hämta min mat. Som sagt, det blev en hel del spring. Särskilt som vi var tre som beställde.

IMG_8391_1

Maten gick i alla fall snabbt att få och det vi åt var; en pepparbiff med pommes frites, en rödbetsburgare med chèvre och någon mangosalsa plus sötpotatis-frites till, och en barnportion ost- och skinkpizza. Plus för att den gick att få som take away.

Min rödbetsburgare var jättegod. Jag gillade den, sötpotatisen smakade dock inte så mycket. Pris 138 kronor. Pepparbiffen som min man tog var korrekt tillagad (medium-rare som vi hade beställt) men kall redan när den kom och inte av bästa kvalitet, lite seg. Priset låg på 239 kronor. Pizzan såg godkänd ut och sonen klagade inte i alla fall.

Sammantaget kan man säga att man betalade à la carte-priser men fick göra serveringsjobbet själv. Om man är en barnfamilj som vill äta gott men helst inte ha för stel miljö utan lite mer rörlig kan jag tänka att det är ett bra alternativ, plus att Frank’s ligger vägg i vägg med ett av lekrummen dit det är fönster. Föräldrarna kan alltså sitta på Franks men se sina barn inne i lekrummet, och vice versa.

På hemvägen tar vi Amorella. Då kommer vi istället att testa Viking Lines nya Kids menu. Den är resultatet av en kocktävling för barn där resultaten bedömts av en jury där bland annat den åländske stjärnkocken Michael Björklund ingått. Och just honom kommer vi att träffa på den här resan vilket ju förstås är extra kul!

Mer om menyn härintill i nyhetsflödet, du kan även läsa om Viking Lines nya sommareny här.

En kommentar på “Frank’s – god mat för rörliga familjer

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier