Starta Grace med ett besök på Oscar

Viking Grace Oscar a la Carte
Viking Grace Oscar a la Carte

Igår morse körde vi ombord på Viking Grace för att ta oss över till Åland. Grace går från Stockholm till Åbo men det går bra att bara åka med till Mariehamn vilket vi alltså gjorde. Fartyget ligger mig lite särskilt varmt om hjärtat då jag var med på invigningen i januari 2013, men också av två skäl till: hon är det mest miljövänliga passagerarfartyget i världen i sin storleksklass och så är hon vansinnigt snygg!

Varje gång jag är ombord tänker jag att jag bara borde kryssa med Viking Grace! Hon är elegant, stilfull, klassig – vilket ju hörs på namnet 🙂 . Det enda abret är avgångstiden: 07.45. Man måste gå upp väldigt tidigt för att hinna med. Särskilt med bil med ombord som vi hade, då ska man vara i hamnen en timme före avgång vilket betyder att vi har varit uppe sedan 5-tiden imorse…

Väl ombord är dock allt glömt, i alla fall om man börjar på bästa sätt vilket är med en trivsam frukost i Restaurant Oscar. Detta är den eleganta à la carte-restaurangen ombord där man skålar i mousserande vin till frukost, och ser ut över skärgården genom stora fönster 180-grader runt hela restaurangen, allt till musiken från en pianist som hela tiden spelar. Jag bara älskar stämningen där och inte minst maten!

oscar på grace
Fina miljön på Viking Grace. Foto: Heidi Rovén.

Generellt har Viking Line alltid varit strået vassare än andra på Östersjön när det gäller maten. Här smakar det inte bara vällagat, det smakar omtanke, kärlek, ja, det är verkligen njutning på alla plan. Jag har mina favoriter; ett par bitar lax, omelett, idag blev det frästa champinjoner, självklart också en karelsk pirog med äggsmör. Och kaffe!

På Oscar imorse hittade jag en fantastisk kantarellpaj skuren i små smakliga bitar som vann mitt hjärta fullkomligt, liksom två otroligt fräscha smoothies serverad som små minishots. Samma sak här: det känns att det inte bara är någon som slängt ner lite frukt i en mixer och kört runt, nä, här har någon provat ut den perfekta fräscha kombinationen. Det fanns en gul med tropisk smak och en grön som jag förhörde mig om, den innehöll avokado, gurka, lime och mynta. Toppbetyg!

Efter en tur i taxfreen (också den superfräsch, 1600 kvm vill jag minnas med kosmetik, parfym, kläder, dryck och godis samt leksaker och kläder) där vi gjorde flera prisvärda inköp, hann vi vila kort och spana in den fina designen ombord innan det var dags för lunch!

Det ska medges att det var lite maxat kanske med tanke på att vi åt en rätt rejäl frukost, men jag ville passa på att testa Franks som jag aldrig ätit på tidigare. Mer om Franks i nästa inlägg!

En kommentar på “Starta Grace med ett besök på Oscar

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier