Gratis shoppingtur med Rosella

I veckan stack jag och äldste sonen iväg på en spontan shoppingtur med Viking Lines Rosella! Fartyget går inte från Stockholm utan Kapellskär men smidigt nog har de också service med anslutningsbuss dit så vi kunde lämna bilen hemma. Det var första gången vi testade detta med att ta en av Viking Lines egna bussar men det var nog inte sista gången, väldigt smidigt!

Det var inte jättelänge sedan vi var ombord, senast var när vi testade konceptet Familjelördag. Rosella är så bra för att man kan göra en dagstur och vara tillbaka samma eftermiddag. Det passade perfekt nu när jag hade lite ”kryssningssug” men bara lite tid.

Jag hade också fått mail om att de sänkt priset på flera varor i taxfreen vilket förstås lät intressant. 🙂 Ett tips är verkligen att bli medlem för inte bara blir man hela tiden uppdaterad om allt nytt, man får dessutom hem erbjudanden i brevlådan.

Nu hade vi fått gratis kryssning, gratis bussanslutning, gratis fika-kupong ombord PLUS 100 kronor rabatt i taxfreen om man handlade för över 700 kronor, helt galet! Självklart ville vi nyttja allt detta. 🙂

Kryssningsprogram och lunch

Sagt och gjort. Tidigt torsdag morgon lämnade vi hemmet och åkte in till Cityterminalen. Där har Viking Line en egen incheckningsdisk och vi blev väldigt trevligt bemötta. En lite stund senare satt vi bekvämt på plats i en fräsch buss som på 1 timme och 10 minuter tog oss upp till Kapellskär och kryssningsterminalen.

Viking Lines incheckningsdisk på Cityterminalen.
Kryssningsterminalen i Kapellskär.
Terminalen har också ett café som serverar både mat och fika.

Ombord fick vi stor kram av Ville Viking och såg också Ville Vikings show där de frikostigt delade ut både lysande ”discopinnar” och jättefina Ville Viking-nyckelringar. Kryssningsprogrammet bjöd också på en magishow och en dockteater (som vi tyvärr inte såg), ett band som spelade ute på däck samt frågesport med priser. För barn fanns också en liten minigolfbana på däck 8.

Att krama Ville Viking hör till!
Vädergudarna var på vår sida!
Den fina nyckelringen man fick såg ut såhär. 🙂
Minigolfen kostade 25 kronor. Vi satsade på att vara ute denna gång istället.

När det var dags för lunch gick vi till Seaside café. Man fick välja en varmrätt, sallad, bröd och vatten för 98 kronor för vuxna och 50 kronor för barn. Jag hade förbokat åt oss vilket gav ett par kronors rabatt. Dessutom hade jag poäng, båtar som de kallas (som man samlar på sitt medlemskap), som jag kunde delbetala med. Så vi åt för bara 22 kronor! 😀

Enkelt men vällagat och gott!

Lyckad shoppingtur

När det gäller shopping så finns det både en hyfsat stor taxfree-butik (för att vara ett annars litet fartyg), en liten Home & Lifestyle-butik plus en Quality Outlet där de även säljer barnkläder och leksaker.

Vi shoppade faktiskt ganska mycket, från rumsspray från Rituals till vattenpistoler, solglasögon och dryck av olika slag – de har just nu grymma priser både på öl och vin mm! Jag fyndade också ett ursnyggt nagellack i exakt den färg jag sökte, ett knalligt aprikosrosa för bara 45 kronor, till sommarens fester och resor! Jag fattar inte vilken tur jag hade!

Vi avslutade med att njuta på däck där vi lekte med schack, spelade ett fotbollsspel där man satt vid ett bord och sparkade en boll mellan sig och bara softade i en soffhörna.

Ha tidsmarginal

När vi åkte tillbaka med vår förbokade anslutningsbuss till Cityterminalen igen blev vi tyvärr försenade vilket drog ner mitt ”betyg” lite på denna tjänst. Chauffören menade att han skulle vara inne kl 15.25 men att det var mycket trafik på grund av midsommar.

Nja, ut från stan ja men inte in till stan, ändå blev vi 20 minuter försenade vilket ställde till det då vi hade ett pendeltåg att passa (som vi nu missade). Jag tyckte inte heller att vi fick riktigt rätt information då det fanns två bussar att välja på och chauffören i den buss vi tog sa att han bara skulle stanna i Norrtälje på tillbakavägen men i praktiken stannade på flera ställen.

Sammantaget hade vi i alla fall en riktigt trevlig och härlig tur och det är egentligen inte klokt att man kan göra en sådan här utflykt helt gratis och dessutom får rabatt på redan låga taxfreepriser! Vi lär ge oss ut på Östersjön fler gånger i sommar, det är alltid värt det! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier