img_6943_1
En drink före maten? Bar Eleven ligger precis mellan de två specialrestaurangerna Surf & Turf och Kora La. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag säger det direkt; nej dessa upplevelser ingår inte. Men, de finns och priset är överkomligt. Tricket är att boka in sig på en av specialrestaurangerna som tar ut en extra kuvertavgift, men väl där väljer man sedan fritt från menyn.

Surf & Turf Steakhouse

img_6950_1
Surf and Turf Steakhouse, foto: Heidi Rovén.

En kväll åt vi på Surf & Turf Steakhouse. Vi hade inte varit upp till däck 11 än där det ligger så när hissdörrarna öppnades utbrast vi alla ”wow” i kör. Här rådde lite nattklubbsstämning med snygg belysning och klart uppdaterad miljö: en bar, ett dansgolv och så de två specialrestaurangerna Kora La och Surf & Turf åt varsitt håll.

Vår upplevelse på Surf & Turf var toppen från början till slut. Jag åt pilgrimsmusslor till förrätt och före det fick vi in varsin effektfullt rykande amuse bouche (som i och för sig bara var en bit potatis, men det var effektfullt med röken 😉 ).

Till varmrätt valde jag deras signaturrätt Surf & Turf; hummer och oxfile. Till det valde man sås och tillbehör; jag tog bearnaise och sparris samt pommes med tryffelolja…väldigt gott! Min efterrätt var också bra om än ett något mäktigt val; varm äppelpaj med vaniljglass. Priset för att äta här är 25 pund men sedan väljer man fritt från menyn.

treratters-pa-surfturf
Min trerätters middag på Surf & Turf Steakhouse; pilgrimsmusslor i saffranssås, hummer och oxfilé samt äppelpaj med glass! Foto: K. Scheiderbauer.

The Glass House

En annan kväll åt vi middag på The Glass House, inomhuspool-området som kvällstid får färgad belysning och dukade bord. Först tycker man att det låter lite konstigt att äta middag där men jag tyckte det funkade och dessutom är det smart att använda miljön för att öka antalet valmöjligheter för passagerarna.

img_7183_1
The Glass House kvällstid, foto: Kristofer Scheiderbauer.

På The Glass House kan man om man vill beställa in en Hot Stone, då får man en het sten till bordet som man sedan själv grillar sin mat på. Det är det enda som kostar extra (förutom dryck) och priset är 9,95 pund. Vi åt inte det men såg andra som gjorde det. Det osade en del men verkade kul och gästerna såg nöjda ut.

img_7178_1
Tapas på The Glass House.

Vi tog tapas: scampi i chiliolja, albondigas (köttbullar) i tomatsås samt kyckling i russin, saffransås och flagad mandel. Smakerna var bra men både kött och skaldjur var något torra i konsistenserna tyckte jag.

Sonen tog en pizza med fyra sorters ostar som var jättebra (vi föräldrar fick smaka).

Efterrätterna crème caramel och chokladmousse var det ingen av oss som åt upp, de var inget vidare faktiskt. Maten var okej, men inte mer.

Förutom detta hade vi inga riktiga bottennapp, allt vi ätit ombord har varit gott och vällagat i såväl buffé som à la carte. Vi är jättenöjda och betyget blir väl över medel.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier