Läcker snabbmat på Carnival Breeze

Personalen drar igång ett party i Sapphire Restaurant mitt under middagen! Foto: K. Scheiderbauer.

De flesta som åker på en kryssning är rörande överens om att maten är en viktig del av resan. Oavsett om du håller en återhållsam linje eller unnar dig allt möjligt vill man att maten ska vara god och att det ska finnas ett brett urval.

Billigare rederier brukar ha ett mindre antal restauranger som ingår, sådana som är complimentary som det brukar heta. Förutom sitt bord i huvudmatsalen till middag (dit man kan välja att gå eller inte) brukar alla även erbjuda minst en buffetrestaurang också och om man har tur något alternativ till.

Ljust och sobert i Sapphire Restaurant, en av två huvudmatsalar på Carnival Breeze. Foto: Heidi Rovén.

De dyrare rederierna med större fartyg kan ha riktigt många alternativ som ingår vilket förstås är toppen. Har man råd och inte har något emot att spendera några kronor extra för att få variation finns dessutom alltid flera specialrestauranger med antingen à la carte pricing (man betalar per rätt) eller en kuvertavgift som täcker allt man vill äta och väljer från menyn.

Supernöjda med maten

Eftersom en kryssning med Carnival håller väldigt modesta priser hade vi inga höga förväntningar på maten inför vår kryssning med Carnival Breeze. Det blir väl som det blir tänkte vi. Hungrig går man då i alla fall inte på en kryssning! Döm om vår förvåning när vi måltid efter måltid var mer än nöjda, ja vi åt faktiskt inte en enda måltid ombord där vi inte tyckte om maten!

Familjen testar à la carte-frukosten ombord. Lite väntan, men väl värt det. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Carnival Breeze har 11 matställen, 12 om man räknar med room service. Av dessa ingår sex stycken i kryssningsbiljetten och vi testade dem alla och åt oss igenom ett kanonbra utbud av hamburgare och grillat kött, pizza och wraps liksom alla möjliga buffetalternativ man kan tänka sig (inklusive bakverk och tårtor to-die-for) och inte minst härliga flerrättersmiddagar. Och jodå, det fanns annat än snabbmat (fast Carnivals utbud höll riktigt hög kvalitet även i denna kategori).

Buffén och snabbmat på pooldäck

I detta inlägg tänkte jag berätta lite om det enklare utbudet ombord, som buffén och snabbmaten. Buffén är restaurangen där man hamnar först och sist och en hel massa gånger däremellan på sin kryssning! 🙂 Första dagen var denna restaurang den enda som var öppen och sista dagen åt vi frukost här innan vi gick av.

Beachkänsla på Lido Buffet, här äter man under ett strandparasoll! Foto: Heidi Rovén.
Jetlaggade och först på plats till frukost; barnen ser fram emot sina älskade Froot loops. 😉

Barnen är tokiga i flingan Froot loops, inte det nyttigaste man kan äta kanske men vi har inte hjärta att neka dem denna lilla njutning när vi kryssar så till frukost får de äta av sin favorit som mig veterligen bara finns att köpa (förmodligen dyrt) i någon enstaka specialbutik hemma. Alltså äter dem den bara när vi kryssar.

Hur många froot loop-paket kan man trycka i sig? Många tydligen!

Ofta när man varit iland och kommer ombord igen på fartyget är det redan sen eftermiddag. Då är det också i buffén man kan få tag i en sen lunch så det blev flera besök i buffén under kryssningen. Vi testade lite av varje och blev positivt förvånade varje gång över den gott kryddade maten! Fet tumme upp. 🙂

Urvalet av mat i bufférestaurangen är brett.

Förutom de vanliga självserveringsavdelningarna fanns många andra avdelningar där en kock stod och förberedde maten efter beställning. Till exempel fanns en wok-del, en för smörgåsar och varm korv, en för sallad, en omelettstation till frukost osv. Självklart fanns också pasta, kyckling och fisk på olika vis, kött och många vegetariska rätter också.

Tårtor i konditoriklass

Det fanns också en fantastisk kakdisk med maffiga tårtor som inte bara var vackra att se på utan smakade gudomligt! Denna del var riktigt ”farlig” för det gick inte att sluta äta även om man tänkte ”jag ska bara smaka en tugga”… 😉

Gå inte nära denna disk om du vaktar kalorierna. Allt både ser gott ut och smakar gudomligt!
Tårtorna håller konditoriklass.

Kvaliteten var så pass bra, och bitarna de la upp så stora, att jag kan säga som jämförelse att jag inte hade reagerat om jag på café fått betala 60 kronor för en bit! Missa inte tårtorna med andra ord om du gillar bakverk och en söt bit till eftermiddagskaffet. Utbudet och smakerna varierades dessutom dagligen.

Vill du prova flera sorter? Inga problem, det är bara att peka så skär den vänliga personalen upp en bit till…

För den som hellre föredrar glass finns även mjukglassmaskiner i bufférestaurangen där man själv kan ta för sig av mjukglass dygnet runt i smakerna vanilj, jordgubb och choklad – eller mixat! Vi hjälpte till att tömma maskinerna rätt bra då familjen har flera glassälskare av stora mått, haha!

Barnen lockades mest av glassen som fanns i flera smaker. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Busbra burritos och burgare

På samma däck som buffén, fast utomhus nära pooldäck, ligger BlueIguana Cantina. Detta är mer som en disk där man kan peka sig fram till sin egen mexikanska burrito där man väljer innehållet själv. Det fanns mycket smarrigt att välja på som innehåll – kött eller kyckling – och en hel sidodisk av tillbehör och såser, allt väldigt fräscht! Jag testade detta och blev väldigt nöjd.

Du bestämmer din egen mix men blir serverad, fräscht och bra.
Lite kryddat eller mycket? Du bestämmer!

På motsatt sida av fartyget, också nära pooldäck, ligger Guy’s Burger Joint i surfarstil. Det låter ju inte särskilt märkvärdigt men faktum är att vi tyckte det var SYND att det inte blev av att vi åt här fler gånger, så goda var burgarna! Och då är vi ändå inga stora fan av ”snabbmat”.

Den ser lite ”messy” ut men smakade suveränt gott!

Guy Fieri är en känd amerikansk tv-kock som gett sitt namn och koncept till flera matställen på Carnivals fartyg. Och vi måste säga att det är ett lyckat samarbete! Burgarna är de godaste vi ätit till havs, ni bara måste prova dem om ni kryssar med Carnival!

Man väljer sin typ av burgare (finns fem olika med namn som Plain Jane eller Straight Up), och matchar med sallad, smörstekta champinjoner, lök och annat. Precis som på BlueIguana finns det gott om såser och tillbehör och allt är väldigt fräscht och smarrigt!!

Fast food med kvalitet

Längst bak, efter bufférestaurangen finns ytterligare två diskar; Pizza Pirate samt Seafood Shack. Pizzadisken besökte vi en hel del och pizzorna får högt betyg av oss. Riktigt goda! Eftersom Seafood Shack kostade extra blev det aldrig av att vi testade deras utbud, det fanns ju så många andra alternativ som ingick.

Sammantaget vill jag bara poängtera att snabbmat kan smaka väldigt olika. På Carnival Breeze var den vällagad och god, det kändes inte alls som ”skräpmat” som man brukar säga. Gott, smarrigt samt väl kryddat och tillagat.

Mer om de andra restaurangerna ombord på Carnival Breeze i nästa inlägg! 🙂

2019-01-09
PS. Läs om de starka reaktioner detta blogginlägg väckte…!

2 kommentarer på “Läcker snabbmat på Carnival Breeze

  1. Åkte själv med Carnival för några år sedan och tyckte just maten var över förväntan bra. Själva bolaget valde vi pga priset och att destinationerna verkade givande (med bl a Cozumel och Belize).

    1. Kul att höra att ni också tyckte maten var bra! Vi hade hört lite ”sisådär” om rederiet så vi klev ombord med låga förväntningar, men klev av med desto bättre erfarenheter. Vilket fartyg åkte ni?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier