Kryssningsburgaren som blev en het potatis

Mitt inlägg igår om Carnivals läckra snabbmat fick flera att reagera. Jag bara gapade. Vem hade kunnat tro att hamburgare var en sådan het potatis?

Jag postade länken i flera Facebook-grupper där någon menade att jag hade fel att påstå att en burgare höll hög klass, eller nåja, i alla fall Carnivals. Ingen sa dock att de provat den och var av motsatt uppfattning, det var nog mer principiellt uppfattade jag det som. Skräpmat som hamburgare står inte högt i kurs i dessa vegan-raw-food-ren-mat-filosofi-dagar.

Otrevlig ton och påhopp

Värsta påhoppet var ändå kommentaren ”Då har du ju inte testat mycket, försök att inte spamma som en dåre nu för då åker du ut…”. Heee. Vad kan man säga. Uttalandet får stå för sig själv. Detta var dessutom Admin för gruppen som hade (o)förmågan att uttrycka sig på detta vis. (Personen blev sedan tillrättavisad av andra medlemmar i sin egen grupp).

Det stod inte i reglerna att man inte fick posta blogginlägg, ironiskt nog stod det däremot att man skulle hålla god ton vilket ”inkluderade admin själv” (!).  Jag hade aldrig ”spammat” gruppen eller blivit varnad/ombedd att avstå från att posta blogginlägg förut. Detta var alltså första gången jag fick veta att mina inlägg var oönskade. En enkel sak att vänligt påpeka annars kan man tycka.

En annan ton och språk hade också varit lämpligt. Folk upphör aldrig att förvåna – och göra en besviken. I alla fall, så var det detta med ”då har du ju inte testat mycket”. Nja, det beror ju på vad man jämför med. Jag måste ändå få försvara mig på den punkten.

Stjärnkrogar och vinnarmenyer

Det finns alltid någon som upplevt/sett/gjort/kan mer och så vidare, visst. Men helt novis är inte min gom eller smaklökar i frågan. Som matintresserad reseskribent sedan drygt 20 år med drygt 60 besökta länder på de flesta av världens kontinenter, med otaliga hotellvistelser och kryssningsupplevelser i bagaget – från enkla vandrarhem till sexstjärniga fartyg – törs jag ändå påstå att jag har en viss bredd i mina matupplevelser.

Jag har skrivit många matartiklar och testat flerstjärniga restauranger just i detta syfte. Varit med och provätit samt gett feedback till Svenska Kocklandslaget när de provlagade sin vinnarmeny som ju tog dem till guld i Culinary World Cup nu i november 2018. Jag har även haft (hemligt) uppdrag som matrecensent för en av landets största dagstidningar, samt innehar vindiplom från Bourgogne (vilket visserligen är dryck och inte mat men de båda går ju som bekant hand i hand…).

Så, även om jag inte är kock själv har jag i alla fall en liten orientering och erfarenhet i ämnet MAT. Detta kan jag inte berätta för den person som uttryckte sig så otrevligt i den aktuella Facebook-gruppen eftersom jag självmant lämnade den. Å andra sidan har jag heller inte någon lust att försvara mig inför någon som inte kan hålla en bättre ton än så till sina medlemmar.

Bästa burgaren till havs – en het potatis

Strunt samma. Men visst är det fascinerande att en vänlig kommentar om en hamburgare kan väcka så starka reaktioner?

Jag står fortfarande fast vid att den hamburgare jag åt på Carnival Breeze var – i sin kategori  ”gratis burgare till havs i kryssningssammanhang” – supersmarrig, kanske till och med den godaste jag ätit bland sina gelikar!

Vilken är din bästa matupplevelse till havs?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier