Ladda batterierna med en spakryssning

Spamys på Östersjön är temat för min nya guide i Min Hälsa.

Har ni tänkt på att de flesta kryssningsfartyg har spa? Även de på Östersjön. Idag har jag en stor artikel ute i Expressens hälsotidning Min Hälsa om just detta; spakryssningar på Östersjön. Många känner ju att orken tryter såhär i januarimörkret (konstigt nog precis efter julledigheten), då kan det vara perfekt att smita iväg en helg på en spakryssning!

Själv testar jag alltid bad, behandlingar och bastu när jag kryssar. Därför var det roligt att få använda all erfarenheter och berätta om dem i denna guide. Jag har valt ut sex fartyg som alla fått sina spaavdelningar betygsatta. I vissa fall rör det sig mer om badavdelningar vilket har dragit ner betyget en aning, egentligen inte för att de är sämre, utan för att de inte har lika många spafaciliteter att erbjuda.

De rederier som är representerade i reportaget är Birka Cruises, Viking Line och Tallink Silja. Viking Grace är en favorit men jag väntar ännu på den där himmelska behandlingsupplevelsen (som hittills uteblivit). Birka toppar på mycket, men där kan jag ibland känna mig lite blottad genom de stora glasfönstren plus att man rör sig i badkläder och rock in och ut i receptionsområdet bland andra gäster. Viking Cinderella är inte det modernaste men deras spa är ändå väldigt mysigt och de har skickliga terapeuter som alltid gjort mig nöjd!

Är jag ombord på Victoria eller Romantika brukar jag sällan boka behandling, däremot kostar det inte många kronor att ta sig en bastu och ett jacuzzidopp och det kan räcka långt! Silja Serenades nya badavdelning bjuder på rena ljusterapin med sina stora fönster..på kvällen tar färgskiftande LED-belysning över vilket är läckert.

Har ni möjlighet att testa så gör det, och vad ni än väljer så hoppas jag ni får en riktigt skön resa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier