Måltiderna på MSC Fantasia

Måltiderna är en höjdpunkt när man kryssar, från frukost till middag. Känslan av att göra sig i ordning och gå iväg till kvällens middag är alltid speciell. I detta inlägg tänkte jag berätta lite om hur det är upplagt ombord på MSC Fantasia som vi just kryssat med från Dubai.

För det första vill jag poängtera att maten hos MSC Cruises blivit mycket bättre. Rederiet har jobbat med att uppgradera menyer och kvalitet och nivån har höjts. Även om många rederier fortfarande ligger flera steg före i matupplevelse, var vi generellt nöjda med maten. Man måste också ha i åtanke att MSC Cruises kryssningar ofta är billigare. Självklart måste detta tas igen någonstans.

Restaurangerna ombord

Det finns två huvudrestauranger ombord; guldiga Il Cerchio d’Oro och Red Velvet, inredd precis som namnet antyder.

Bufférestaurangen Zanzibar med afrikanskt stiltema och specialrestaurangen El Sombrero som serverar Tex-Mex är de två övriga.

Man kan även beställa mat via roomservice (till en extra kostnad) och för gäster i den exklusiva svit-avdelningen Yacht Club finns möjlighet att äta på restaurangen L’Etoile.

Lunchen kan vara bättre än middagen

Kanske tänker man att middagarna ska vara av högre kvalitet och mer avancerade än luncherna, men så var inte alltid fallet. Till à la carte-lunchen på Red Velvet var förrätten en dag så god att jag fick beställa in en extra omgång. 🙂

Att komma i tid är att rekommendera så att upplevelsen blir som bäst utan stress och med god tid att bestämma sig för sin meny och att njuta. Det finns både sallader, soppor, pasta, varmrätter och efterrätter att välja på. Den med stor aptit är fri att välja lite av allt! 🙂

En kommentar på “Måltiderna på MSC Fantasia

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier