Med Stena Nautica mot Danmark

Stena Nautica passerar precis vackra kallbadhuset på väg in i Varbergs hamn. Foto: Heidi Rovén.

I början av juli bilade vi till Västkusten. Efter ett par dagar på olika spahotell (bland annat Falkenberg Strandbad och Ästad vingård) styrde vi kosan mot Varberg, en av landets många fina kustorter som är särskilt mysig sommartid.

Varberg – en sommarstad och hamnstad

Ett stort ”S” på skorstenen signalerar att det är ett Stena Line-fartyg som ligger inne i hamn. Foto: Heidi Rovén.

Från Varberg kan man ta bilfärjan Stena Nautica mot Grenå i Danmark, vilket vi också gjorde för ett par upplevelserika dagar i regionen Djursland. (Stena Line trafikerar också sträckan Göteborg – Fredrikshavn men just denna gång passade det oss bättre att anlända till Djursland).

Middag på buffetrestaurangen Taste

Miljön var enkel men lugn inne på restaurang Taste. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Färden över tar drygt fyra timmar, tid man kan spendera på olika sätt. Vi passade till exempel på att äta middag på buffétrestaurangen Taste. Här fanns både kalla förrätter att välja på liksom flera olika varma alternativ och en rad olika desserter.

Skaldjur är alltid rätt! Foto: Heidi Rovén.
Det fanns flera varmrätter att välja på från fisk, kött och kyckling till vegetariskt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Här är två av många olika desserter som stod till buds. Foto: Heidi Rovén.

Själv valde jag räkor till förrätt, en vegetarisk lasagne till varmrätt och två olika smarriga tårtor till dessert! Barnen mumsade också i sig lite av varje och verkade nöjda, och när vi alla var mätta och nöjda, styrde vi stegen mot övriga aktiviteter ombord: lekrum och shopping.

Lekrum och bio

Självklart fanns ett Stena Nautica att leka kapten på i lekrummet. 🙂

I lekrummet fanns filmvisning, lego och en båt som man både kunde klättra in i och upp på och leka kapten. När man var klar rutschade man nerför en liten kana och satte fart mot nästa aktivitet!

Det visades film både på ditvägen och hemvägen. Bilden är från hemresan. Foto: Heidi Rovén.

De har också ett biorum ombord där det visas olika filmer under resan, tyvärr missade vi dessa men vi tyckte det var bra att det fanns. Det kostar 70 kronor och de visade bland annat Baby Boss och lite andra filmer med 11-års gräns för äldre barn.

Shopping och café

Shoppingen ombord är inte taxfree men ändå prisvärd; mycket är billigare än i land och vi shoppade både leksaker, vin och godis.

Butiken var inte så stor men utbudet var förvånansvärt brett. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Sista timmen blev det en lugn stund i soffan vid caféet. Barnen somnade och vi vuxna försökte jobba lite, uppkopplat, något som visade sig bli dyrt…(läs mer om uppkoppling till havs i ett av våra kommande inlägg).

Bortsett från det var det en smidig och behaglig resa över till Danmark. Vid cirka halv tolv på natten rullade vi iland på dansk mark och körde mot vårt boende i mysiga Ebeltoft.

2 kommentarer på “Med Stena Nautica mot Danmark

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier