Mina första timmar ombord på Grandeur of the Seas

Har man kryssat med Royal Caribbean ett par gånger känner man ofta igen sig ombord, i alla fall på de mellanstora fartygen. Samma sak var det på Grandeur of the Seas. ”Damen” är snart 26 år vilket kan tyckas ungt men är ganska till åren i fartygssammanhang. Hur skulle jag uppleva henne?

Som så ofta när man precis kommer ombord (denna gång skedde ombordstigningen i Bridgetown, Barbados) styrdes stegen mot bufférestaurangen som självklart heter Windjammer även här. Den obligatoriska välkomsttårtan (som man inte ska äta, ”only for display” står det) var framdukad och de glada minerna mötte mig från alla håll. Trevligt!

Efter ett litet välkomstmöte (jag kryssade med ett grupparrangemang via resebyrån Go Cruising) så fanns tid för mig att se mig om, packa upp och göra mig hemmastadd i min balkonghytt samt göra mig iordning inför kvällen. 

Middag på Chops grille

Middagen åt jag på Chops grille – lite för att fira att jag var på kryssning och trots många test och byråkrati tagit mig ombord och igenom den ganska tålamodsprövande incheckningsproceduren. Dags att slappna av och njuta!

Restaurangen är ganska mörk med nedtonade färger. Mysigt och ombonat eller dystert är upp till var och en att tycka. 😉 Grillat och framförallt kött är det naturliga valet på menyn, men jag tycker att man som alltid ska välja det man känner för, inte vad man ”borde” äta.

Om jag ska säga några ord om menyn i stort så innehåller den många favoriter och det är snarare svårt att bestämma sig än att hitta något man vill ha. Ja, tyckte jag i alla fall!

Min läckra fyrarätters middag

Till förrätt valde jag carpacchio vilket var länge sedan jag åt. Här kom den med parmesan, ruccola och tryffelsenapsdressing, mums!

En hummersoppa testade jag också, den var hur god som helst. Mustig och fin i smaken med bra balans på allt.

Min varmrätt blev jumboräkor i chili och vitlökssmör, sååå gott! Räkorna var nedstoppade i en smarrig potatispuré. Lite udda kombo tyckte jag först men det var jättegott. Man väljer också tillbehör och det fick bli stora härliga sparrisar, även de grillade.

Citronmarängpaj till dessert var fräscht och samtidigt smaskigt, jag orkade inte ens hela biten så stor var den.

Behöver jag påpeka att det blev en tidig kväll, fortfarande lite jetlaggad som jag var. Superskönt att vara ombord, på plats och ha hela kryssningen framför sig.

Mer om kryssningen kommer inom kort!

Här kan du följa Seafuns olika kanaler för att inte missa något spännande från kryssningarna jag åkt och åker på;

Seafun på Instagram
Seafun på Facebook
Seafun på YouTube.
…och här om du vill se kryssningsrutter med Grandeur of the Seas!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier