Missförstånden kring Viking Terrace – vi reder ut era frågetecken

Det florerar många frågetecken kring Viking Glorys nya terrass just nu.

I torsdags kom nyheten att Viking Glory får en stor takterrass; Viking Terrace. Bilderna var kanske fler än den fakta som släpptes varpå reaktionerna – och spekulationerna – blev desto fler.

Många reagerade på formuleringen att Viking Glory kommer att få ”Östersjöns första riktiga roof top terrace”, eftersom det förde tankarna till Birkas motsvarighet; Terrassen by Birka. Alla var inte nådiga och menade att Viking Line härmar Birka Cruises, något jag nog måste kalla en övertro på Birkas unikitet.

Det må ha varit ett väldigt trevligt fartyg men det finns flera hundra andra kryssningsfartyg i världen som också har vinterträdgårdar och andra glastäckta områden som ger sikt mot himlen. Bygger man ett nytt fartyg i den här storleks- och prisklassen är jag säker på att man har tentaklerna långt ute i världen och inte bara tittar på hemmamarknaden.

Inget för en kall februaridag

En annan observant läsare påpekade att ”det såg läckert ut men hur kommer det fungera en kall februaridag?”. Han var något på spåren. Och nu tänkte vi att det var dags att reda ut ett par frågetecken på vägen.

Eftersom det uppenbart finns ett stort sug (och behov) efter mer fakta tog jag kontakt med Viking Line. Efter lite luskande för att reda ut ett par frågetecken fick jag faktiskt veta lite mer. Framförallt gör de skillnad på takterrass kontra vinterträdgård/uterum. Här faller Terrassen by Birka under kategorin vinterträdgård (vilket var en term de själva också använde) som är ett uterum man kan använda året runt. Viking Terrace kommer inte att vara öppen året runt.

”En riktig takterrass är en sådan där du befinner dig utomhus och kan känna vinden smeka din kind. Vår takterrass kommer att användas under sommarhalvåret, eftersom det under vintern blir på tok för kallt där. Det kommer att finnas visst vindskydd och möjlighet att ha tak när det regnar/är kallare, samt att vi har infravärme. Men det är inte en åretrunt-lokal.”

Våren 2022 får vi veta

På Viking Lines hemsida kan man läsa att det blir Östersjöns största flytande takterrass. Här kommer man kunna avnjuta allt från somriga drinkar till glass, grillat och saftiga hamburgare, plus sin premiumfrukost. Kvällstid underhåller DJ:s och trubadurer, och när hösten kommer fälls taket ner och värmelamporna tänds.

De hälsar också att alla intresserade är mycket varmt välkomna att komma ombord och testa när Viking Glory har kommit i trafik. Följ resan här så länge fram till färdigt fartyg.

viking glory

Tiden lär utvisa om Viking Terrace kommer att ha en egen känsla. Även hur det kommer att vara att vistas på den redan omtalade terrassen. Jag gissar att såväl skeptiker som redan Viking-frälsta lär vilja skaffa sig en förstahands-upplevelse för att räta ut alla frågetecken. I början av nästa år är det dags, men vi lär få vänta till sommaren eller åtminstone vårkanten, innan de öppnar terrassen.

2 kommentarer på “Missförstånden kring Viking Terrace – vi reder ut era frågetecken

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier