Nu kan matupplevelsen bara bli bättre!

ncl-getaway-savor

Norwegian Getaway har totalt 21 ”matställen” om man även räknar caféer, glassbaren, rumsservice och deras ”pizza delivery”. Av dessa ingår sju i kryssningsbiljetten, det vill säga det kostar inget extra att äta där.

Fartyget har inte en huvudmatsal och bufférestaurang i samma bemärkelse som andra fartyg med färre matalternativ, men Tropicana Room (à la carte) är tillsammans med Garden Café (buffén) de största restaurangerna ombord och skulle närmast kunna motsvara detta.

Igår, vår första kväll ombord, åt vi på Savor som har samma meny som Taste och Tropicana Room. Savor är en mysig restaurang med cool inredning som är lite mindre och mer intim vilket passade oss bra igår, trötta och jetlaggade som vi var. Tyvärr var själva mat- och serviceupplevelsen likadan; lite trött och ur fas…

Vattenpåfyllningen var ouppmärksam och vi satt med tomma glas mestadels av tiden. Annan dryck fick vi inte beställa förrän vid förrätten och när vinet vi beställt väl kom in, öppnades flaskorna först efter varmrätten anlänt vilket gjorde att när väl proceduren med provsmakningen av det hade klarast av hade varmrätten blivit mer ljummen än varm…

Jag var genomgående nöjd med min mat; caesarsallad, fisken mahi-mahi och en kaffecheesecake, men hade egentligen siktat in mig på en annan dessert, en brownie med märkningen ”no sugar added” – om de hade kunnat besvara min fråga om vad det egentligen innebar?

Jag fick veta att de inte gjorde smeten själva utan bara bakade klart dem ombord. Men vad som var i smeten kunde de inte säga. Jag, som är ganska hälsomedveten och bryr mig om vad jag stoppar i mig, tyckte inte det kändes bra då min fråga rörde om annat sötningsmedel tillsatts och i så fall vilket. Så – jag avstod den helt.

Kristofer gick på flera nitlotter. Först gillade han inte soppan. Sedan fick han fel varmrätt, när den rätta väl kom var den fel tillagad (köttbiten var så tjock att den var rå i mitten och helt genomstekt utanpå, plus kall). Efterrätten, en pistagesmaksatt crème brûlée, föll honom inte heller på läppen. Jag smakade den och inte heller jag tyckte om den konstgjorda bittermandelsmaken. Den saknade också en crème brûlées typiska lock av bränt socker som ska gå att knacka sönder lätt med skeden.

Kanske var de för lite personal på för många gäster, men servicen kändes varken rätt eller tillräckligt uppmärksam. Det var synd för vi har på tidigare kryssningar med Norwegian Cruise Line varit extremt nöjda med just detta. Men, vi ser det från den positiva sidan att nu kan allt bara bli bättre!

Ikväll är vi dels inbjudna till en VIP-tillställning med kaptenen, dels ska vi se den häftiga dansshowen Burn the Floor. Därför har vi ont om tid men eftersom de har skaldjursspecial på Garden Café (buffétrestaurangen) lär det knappast gå någon nöd på oss. Och champagne lär väl gå att beställa till där också. 🙂

2 kommentarer på “Nu kan matupplevelsen bara bli bättre!

  1. Hur är det egentligen med Freestyle konceptet ombord? Är det bara att komma till en restaurang och se om de har ledig plats – och då tänker jag speciellt på middagarna? Jag förstår att i speciality-/betalrestaurangerna måste man boka bord (innan); men hur är det i restauranterna som är inkluderade (gratis)? Kan / måste / bör man boka in sig innan; och hur gör man det (går man till restaurangen, eler finns det dataskärmar som man bokar på, eller…)?
    Även klädkoderna är annorlunda på NCL, har jag läst. Behöver man inte ta med sig kostym/kavaj? Vad med formella kvällar? Vad med at äta i bästa restauranterna (Cagneys etc.)?

  2. Hej Dag!
    Visst kan man ”bara dyka upp” på en restaurang och se om det finns plats, men jag rekommenderar det inte. Specialrestaurangerna är väldigt populära och för att vara säker på att få plats är det en god idé att boka redan hemifrån, eller allra senast dag ett ombord. Ibland har vi sedan kunnat flytta om och ändra dagar och tider ombord ifall vi märkt att det inte har passat och det har oftast gått bra, men jag har också märkt att många av dessa restauranger snabbt blir fullbokade, särskilt om det är en välbokad kryssning med många ombord. De restauranger som ingår, där kan man bara dyka upp. I vissa fall kan man få vänta några minuter.
    Det stämmer att freestyle-konceptet innebär en ledigare klädkod; hos Norwegian Cruise Line finns inga formella kvällar (där man klär sig i kostym och slips/klänning eller till och med smoking och aftonklänning/cocktailklänning) som hos många andra. Så länge man skippar slitna jeans och shorts till kvällen kan man ha både skjorta, tenniströja eller bara en t-shirt om man känner för det i restaurangerna. Nog är det väl trevligt att byta om till något lite roligare/proprare till kvällen men det där gör man som man vill; tanken är att man ska trivas och känna att man verkligen har semester! 🙂 Vi klär gärna upp oss lite eller byter i alla fall om till roligare kvällsstil även på NCL men det finns som sagt inga direkt krav på det så länge man är ”hel och ren” som det brukar heta :-).
    Mvh Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier