Nya megabordet i Seaview och glass ”to-die-for”

Innan vi styrde stegen mot Cinderellas Restaurant Seaview fick fredagskvällen en bubblande start i Bottega Prosecco Bar. En slags afterwork men också ett litet firande för att Cinderella var back on track eller back at sea rättare sagt.

Fartyget var nämligen på torrdocka i början av året, något som inte bara Viking Line regelbundet gör med sina fartyg, utan alla rederier. Att ta in sina fartyg på torrdockning görs dels för att fräscha upp ytor och miljöer, men också för att se över det tekniska så att allt fungerar som det ska.

Middag i Restaurant Seaview

Därifrån var det nära till kvällens middag i Restaurang Seaview som också gjorts om lite. Titta bara på detta runda bord (bild nedan) som kan ta sällskap på 12 gäster, mycket trevligare än ett långbord, eller hur? En halvvägg har också kommit upp för att dölja diskvagnar. Lite piff är kvar för att göra det ännu trevligare, men visst blev det mycket bättre!

Vi var fyra kring bordet i vårt lilla sällskap. Tre av oss föll för skaldjursplatån som ju är underbar på Cinderella. Vi tog dessutom den lyxigare varianten som börjar med tonfisk och har både hummer och ostron på det stora skaldjursfatet.

Hur mätta vi än var efter alla dessa havets läckerheter gick det alldeles utmärkt att pressa ner några sötsaker. 😉 Cinderellas dessertbord (visst var det väl ett en gång i tiden? nu är det två!) lockade med söta praliner, tryfflar, små smakfulla portioner av crème brûlée, tiramisu, små pajer och annat läckert. Och glassen – to die for – hemgjord och helt sagolik. Jag testade hallon- och lakritssorbet och fick hålla mig för att inte ta om! Sååå god.

Kvällen slutade inne i Étage där vi såg The Coco Loco Experience. Underhållningen pågår varje fredag och lördag under hela våren. Läs mer om vad jag tyckte om denna upplevelse här.

”Champagnefrukost”

Frukost smakar bättre till havs, hur många håller med mig? 😀 Tillbaka till Seaview efter en vilsam natt ombord. Det gungade lite när jag skulle lägga mig men snart sov jag djupt i min härliga hytt och vaknade inte förrän strax före kl 9 (sent för att vara mig!).

En dignande frukost är verkligen en härlig start på dagen. Själv håller jag mig till mina favoriter omelett/äggröra och lax. Om jag är extra hungrig toppar jag med en smörgås och kanske någon sötsak om jag är på resa och är på det humöret (läs: det inte spänner för mycket i byxlinningen efter gårdagens middag!).

I Seaview ingår också lite bubbel för den som önskar starta dagen lite extra festligt. Specialkaffe ingår dock inte vilket är synd, älskar annars att starta med en dubbel espresso med mjölk.

I övrigt tyckte jag att de förbättrat den redan fina frukosten, exempelvis hade de utökat tillbehören för den som äter fil/yoghurt. Nu finns inte bara flingor utan gott om olika frön och nötter att välja på, fint presenterat också. Mycket bra!

Mer om hur min dag till havs fortsatte i nästa inlägg, till exempel fick jag hälsa på Cinderellas befälhavare och spana in vårnyheterna i Cinderellas taxfree-shop!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier