Seaside Premium Large – nu ännu bättre!

Det är tydligen inte bara hemma hos oss som delar av julbelysningen hänger kvar. 😉 Denna årstid behövs alla knep för att lysa upp mörkret!

Som många av er vet kryssade jag med Cinderella i helgen. Primära syftet var att se The Coco Loco Experience, men självklart passade jag även på att uppleva och upptäcka en massa annat ombord.

Det var en riktigt grå och regnig dag i fredags så vad passade då bättre än att pigga upp sig med en kryssning? 😀 Faktum är att jag tycker en kryssning fungerar lika bra i de flesta väder: sol, moln, snö, kyla, regn…men okej, kanske inte i storm helst. 😉

Fartyget med högsta, genomsnittliga kundbetyg i alla Viking Lines undersökningar, år efter år…hon är populär ”Cindy”! Foto: Heidi Rovén.

VIP, lyxshop och scanning

Jag var lite sen så jag missade min VIP-incheckning, redan där fick jag lära mig något nytt – passar man inte sin VIP-tid får man gå ombord med alla andra. Nu var det inte så mycket folk så jag slapp trängsel tack och lov.

Lugnt och fint i terminalen ”trots” att det var fredag. Foto: Heidi Rovén.

I kryssningsterminalen passade jag på att titta in i den relativt nya lyxshopen med olika märkesvaror. Fokus låg på väskor men de hade även andra accessoarer som klockor och solglasögon. Sortimentet är inte detsamma som ombord och personalen sa att det var cirka -10% lägre priser än ”i stan”. Blev inget köp men var kul att kika. Den har nämligen varit stängd alla andra gånger jag gått förbi.

Har ni varit inne i märkeshopen i Viking Lines terminal i Stockholm? Foto: Heidi Rovén.

Eftersom jag inte brukar kryssa fredag/lördag så fick jag även uppleva säkerhetsscanningen, nästan som när man flyger! Jag tycker det är bra att de har detta, det är ju för allas säkerhet. Jag såg på skylten att mat och alkohol var förbjudet, jag började fundera på min ”nödproviant” nötterna och mitt vatten men det gick igenom. 😉

Seaside Premium Large – nu ännu bättre!

Ronny Hagelberg, intendent på Cinderella.

Ombord, precis efter landgången, stod intendent Ronny Hagelberg som jag mött förut så jag passade på att hälsa. Så trevligt när personalen välkomnar vid ombordstigningen sådär i sina fina uniformer, visst är det? Det ger lite flärd åt resan…

När jag nådde hytten, en Seaview Premium Large LXA som sist, märkte jag att den skilde sig lite i utförande / planering. Roligt med lite variation, och inte minst så blev jag nästan full i skratt och samtidigt varm i hjärtat och tacksam!

Ni kanske minns hur jag beklagade mig sist på att hytten varit iskall och att de inte fått ordning på luftkonditioneringen? Plus hårfönen som inte ens räckte fram till spegeln och dessutom gick sönder. Nu kom jag in i en härligt varm hytt och fick faktiskt sänka värmen (jag skrattade för mig själv!) plus att jag upptäckte en sprillans ny hårfön med lång sladd på väggen i badrummet!

Heja Viking Line, jag tar inte åt mig eller tror att jag hade någon påverkan på dessa förbättringar (eller kanske ändå…?) men toppen var det i alla fall!

Generöst med utrymme i Seaside Premium Large LXA på Cinderella. Foto: Heidi Rovén.
Seaside Premium Large LXA, fotad från fönsterhållet. Foto: Heidi Rovén.
Ser ni nya hårtorken på väggen? Det var på tiden! 😀 Foto: Heidi Rovén.

Fri minibar och Fazer-choklad

Detta var hytten också utrustad med;

  • fri minibar (med 1 mineralvatten, 1 coca cola, 2 piccoloflaskor med fartygets mousserande vin Mezza),
  • generöst med Fazer-choklad i en skål,
  • vattenkokare med te, kaffe och drickchoklad,
  • badrock och tofflor.

Necessär med Rituals-produkter ska också ingå men Viking Line får inte nya förrän i slutet av mars, så just nu saknas de.

Den obligatoriska badrums-selfien! 😉

Älskar denna hyttkategori, att den är placerad på den mest utsatta platsen i fartyget (fören där det gungar mest) får man ta. Utsikten är suverän och hytterna stora och trevliga. Jag sov som en stock hela natten, men innan dess händer förstås en massa trevligt. Mer om det i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier