Viking Gabriella, foto: Heidi Rovén.

I förrgår var jag ombord på Viking Gabriella ett par timmar och testade då bland annat tre rätter ur nya menyn Pure Nordic Tastes som jag tidigare skrivit om här på SeaFun. Av erfarenhet håller Viking Lines kök och kockar alltid hög nivå, och denna gång var inget undantag.

_MG_1906_1

Till förrätt serverades en kantarelltoast med rökt rentunga.

Till varmrätt åt jag halstrad fjällrödingfilé med ekologisk korngrynsrisotto smaksatt med Karl Johan-svamp och pesto på fjällängssyra.

Efterrätten bestod av blåbärsriddare med lingonglass och åkerbärscoulis.

Köksmästare på Viking Gabriella, Johan Sandberg (se bilden här intill), presenterade lunchen.

Kantarellerna var perfekta och smakade det godaste av hösten, den rökta rentungan bröt av perfekt till med sin sälta. Den läckra stenplattan som agerade bärare till anrättningen satte pricken över i:et!

_MG_1908_1

Fjällrödingen var himmelsk, helt perfekt tillagad och gav stor njutning i gommen (röding blev just min nya favoritfisk). Likaså risotton, Karl Johan är en kung bland skogens små riddare…i en risotto som denna kom den väl till sin rätt.

_MG_1916_1

Slutligen efterrätten; jag åt faktiskt inte själva brödet eftersom jag ligger lågt med kolhydrater just nu men glassen var väldigt fräsch och krämig, kändes nästan som en yoghurtglass, och hade en perfekt avvägning mellan fräschhet och sötma.

_MG_1925_1

Tittar man på priserna får man väldigt mycket smak och kvalitet för pengarna. En central lunchkrog i Stockholm tar ju ibland mer för en halvtrist lunch än vad den vällagade varmrätten ombord hos Viking Line kostar! Hela trerättersmenyn ”Nordic Taste Menu” kostar 350 kronor.

Jag hoppas verkligen jag får möjlighet att pröva fler rätter innan menyn försvinner den 30 november.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier