Regal Princess debut i Nynäshamn

Foto: Princess Cruises.

Igår var jag ute i Nynäshamn på visning av kryssningsfartyget Regal Princess, nyast i Princess Cruises flotta. Regal Princess är systerfartyg till Royal Princess som jag prövade 2013 då det kom. Min upplevelse var väldigt bra, kvalitén på denna produkt är hög, och jag fick även ett mycket gott intryck av Regal.

_MG_5226_1

Ombordstigningen skedde via tender (livbåt). Väl ombord samlades vi på bryggan där vi skulle fått vara med om den maritima traditionen när en plakett delas ut från staden till fartyget vid det första anlöpet.

Nu var vi sena och ceremonin hade redan skett, det var förstås snopet men man kan samtidigt förstå att kaptenen John Forster hade mycket annat att stå i också.

_MG_5241_1

Efter en introduktion i den tekniskt avancerade utrustningen och alla finesser som hjälper till att styra det 330 meter långa fartyget, samlades vi i en av barerna ombord för en cocktail och välkomstpresentation.

Då fick vi också veta att det var just längden på fartyget som gjorde att man var tvungen att lägga till i Nynäshamn istället för Stockholm. Gränsen går vid 300 meter (även om den gränsen tydligen stretchas i vissa fall…).

Regal Princess tar runt 3600 passagerare och var på denna kryssning helt fullbokad. Vi fick ändå se en hytt då Max Boldt, nordisk försäljningschef för Princess Cruises, kryssade och därmed hade en hytt som han var vänlig nog att visa oss. Kategorin var en balkonghytt, för – värt att notera – alla utsideshytter på Regal Princess har balkong.

Bild från Princess Cruises.
Bild från Princess Cruises.

Annat vi hann titta på var det stora atriumet, fartygets hjärta. Här ligger vinbaren Vines, glassbaren Gelato, Ocean Terrace Seafood Bar, Alfredo’s Pizzeria, barerna Bellini’s och Crooners liksom juvelbutiken Facets. Riktigt trevligt!

Vi kikade också in i Lotus Spa som enligt mig (och jag har ändå testat runt 240 spa världen runt) är ett av dem som förmedlar mest spakänsla till havs. De stora behandlingsrummen för par är jättefina med egen bastu och ovala badkar, men även de mindre är fina. The Enclave är själva badavdelningen med flera härliga bastur, en stor pool med undervattensmassage och vattenridå uppifrån. Det finns också ovala vattensängar att vila på.

lotus spa
Lotus spa & The Enclave, foto: Heidi Rovén.

Ett av fartygets highlights är annars poolområdena, både det stora på däck 16 som kvällstid förvandlas till utomhusbio; Movies under the stars, och de mer avskilda som vuxenområdet Retreat Pool (gratis men en cabana kostar 50 USD för en halvdag) och The Sanctuary (20 USD för en halvdag om man bara nyttjar en solsäng, 140 USD för en halvdag med cabana).

poolområden
The Sanctuary, huvudpool-området samt The Retreat Pool. Foto: Heidi Rovén.

Andra unika specialiteter för fartygsklassen är glasgången Seawalk utanför fartygskroppen och cirka 40 meter ovanför havsytan samt The Pastry Shop, det största bageriet till havs. Här är det inte alls svårt att föräta sig eller öka magomfång och vikt om besöken blir täta under resan 🙂 .

Restaurangerna såg vi tyvärr inte, förutom specialrestaurangen Sabatini’s där vi åt den avslutande lunchen. Här får jag skylla på det trevliga sällskapet och den vackra miljön som gjorde att jag glömde bort att fota varmrätten!

sabatinis

Om tre dagar fyller Regal Princess ett år och ännu ett till syskon i skaran är på väg. Men även hela rederiet firar, faktiskt 50 år i år! Totalt har Princess Cruises 18 fartyg, varav sex av dem rör sig i Europa i sommar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier