Resemässa och rundvisning på Silja Serenade

Mässan hölls på det bortre fartyget i bild; Silja Serenade. Foto: Heidi Rovén.

Igår var jag inbjuden på en liten resemässa arrangerad av pr-byrån Finesse Promotions. Mässan hölls ombord på fartyget Silja Serenade, så för mig fanns förstås dubbla intressen att närvara. 🙂

När jag klapprat mig fram hela vägen från Gärdets tunnelbanestation, ner mot Värtahamnen och igenom den till synes oändliga gången till den nya terminalen, så var det äntligen dags att checka in och få sin ”badge” och passerkort.

Nu har jag i och för sig läst att det finns en ny busshållplats för 76:an som ska stanna närmre kryssningsterminalen, men nu blev det inte så att jag tog reda på var denna gång. Nästa gång ska jag testa!

Rundvisning på Silja Serenade

Mässan var trevlig och precis lagom för mig att hinna med denna eftermiddag, god mat serverades också. Har jag tur kanske jag vinner något, de skulle visst dra vinster i form av resor i efterhand. Det vore förstås fantastiskt – hösten och vintern är lång och min resenerv brukar inte palla att vara hemma mer än någon månad i taget (”rekordet” är tre månader men då hade jag också svåra abstinensbesvär, haha!).

Ett av företagen på mässan var Hera salonger, Tallinkgruppens spaföretag! Här får jag en mjukgörande paraffinbehandling för händerna.

Innan jag lämnade mässan högg jag tag i en representant från Silja Line som förstås själva ställde ut på mässan. Kunde de tänka sig att ge mig en snabb visning av lite av det nya, det som de renoverade om i samband med att de också lanserade sitt nya koncept Silja Resort?

Jodå, det kunde de. 🙂 Så för alla er som inte heller har kommit iväg än för att testa Silja Resort, här är ett gäng bilder att kika på som ger en liten uppfattning om vad som hänt, i alla fall på Silja Serenade. Tallinkgruppen har totalt renoverat sina fartyg för 75 miljoner euro.

Atlantis blev Starlight

Den kanske största satsningen som flest märker av är att showloungen Atlantis Palace både har bytt utseende och namn. Nu är det Starlight man kliver in i när man är sugen på en drink i modern nattklubbsmiljö.

I Starlights första del är det casino och bar. Foto: Heidi Rovén.

Den stora scenen är självklart kvar och här repeterade fartygets artister vid mitt besök. Just nu visas en show som heter The Actionstreet men från och med september är det något nytt som tar över. Kanske var det just det som artisterna övade på nu!

Övre delen av Starlight ser ut så här… Foto: Heidi Rovén.

Färgerna gick framförallt i beige, brunt och guld. Sobert och neutralt, och samtidigt med en lite lyxigare känsla.

I Seaview Lounge flödade det av ljus. Foto: Heidi Rovén.

I fartygets för (i samma del som nattklubben Starlight) hittar man Sea View Lounge. Här är sittgrupperna större och man har fantastisk utsikt över skärgården. Funkar både dag som kväll!

Restaurangerna längs promenaden

Jag hann också ta mig en titt på restaurangerna längs promenaden;

  • Fast Lane – snabbmat i modern, fräsch miljö.
  • Fine-dining restaurangen Bon Vivant.
  • Grill House (tidigare El Capitán) som känns igen från Tallink-fartygen.
  • Happy Lobster – där det framförallt var baren utanför som byggts om.
  • Coffee & Co med modern ljus look.
  • Sea Pub – längst bak i aktern, läderfåtöljer och lätt industrikänsla här också tack vare svarta järndetaljer med mera.
Bon Vivant hade också fått nytt typsnitt på sin logga. Foto: Heidi Rovén.
Grill House; tufft och lite mörkt med ”steakhouse känsla”! Foto: Heidi Rovén.
Läderfåtöljerna i Sea Pub har järnben som både ger stabilitet och en lätt industrikänsla. Foto: Heidi Rovén.

Eftersom detta var mitt på dagen var fartygets restauranger stängda (sånär som på caféet). Därför kunde jag inte fota dem inifrån. Men här nedan har jag lånat några bilder från Silja Lines egen bildbank:

Fast Lane – när det ska vara snabbt och enkelt! Foto: Heidi Rovén.
Bon Vivants nya look är stilren och modern.
Grill House har förstås ”rökiga toner” i sin design, från brunt och koppar till svart.
Det fräscha caféet ombord ser ut så här.

En kommentar på “Resemässa och rundvisning på Silja Serenade

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier