Seafun tog med sina härliga grannar ut på havet!

I helgen var vi ute till havs igen. Denna gång i sällskap av tre andra familjer. Totalt var vi 16 stycken vuxna och barn som i fredags gick ombord på Tallinks fartyg Baltic Queen för en decemberkryssning till julmarknaden i Tallinn!

Baltic Queen, pressbild Tallink.

Kryssningsstart med julbord

Medan fartyget sakta lämnade Stockholm slog vi oss ner i Grande Buffet där vi skulle äta julbord. Vi hade fyra förbokade bord intill varandra, vårt gäng tar ju upp lite plats! Det skålades, pratades, delades matupplevelser och skrattades.

Gänget är redo att slå sig ned till bords och hugga in på julmaten. Foto: Heidi Rovén.

Någon var mest förtjust i räkorna, en annan älskade allt kallskuret, barnen hittade sitt och frossade sedan i godis…! Själv njöt jag av både skagentoasten samt olika laxsorter innan jag gick över på det varma. Där körde jag en repeat faktiskt av mina tidigare favoriter den ekologiska regnbågslaxen med svampsås och kalkon!

Skagenröran på en liten toast var en av mina favoriter. Foto: Heidi Rovén.
Modige Dan vågade sig på den svarta, estniska julkorven. Foto: Heidi Rovén.
Såhär såg min fräscha förrättstallrik ut. Kryssningskartan som underlägg passade mig perfekt! Foto: Heidi Rovén.

Lite skilde sig faktiskt julbordet från det jag recenserade på Galaxy (jag hade ett heluppslag i Aftonbladet i lördags men skrev också om Galajul här på Seafun); på Baltic Queen var det lite gladare julpyntat tyckte jag även om det fortfarande var väl blygsamt, plus att rätterna inte var exakt desamma. Färre godissorter och annorlunda desserter var det också men fullt tillräckligt för att man skulle bli nöjd.

Den veganska brownien med nötter var en hit! Foto: Heidi Rovén.

Fullt ös i lekrummet medan plastkorten gick varma

Efteråt gick vi alla och strosade runt lite och medan våra snälla män bänkade sig utanför lekrummet där barnen härjade runt och hade hur kul som helst, kunde vi damer ägna oss åt vår favoritsport som vi har svart bälte i: shopping!!! 😀 (Allas väskor bågnade när vi åkte hem, haha, man kan ju liksom inte låta bli när det bjuds taxfree-priser, precis före jul dessutom…såväl barn som vuxna och julbordet behöver något då!).

Utanför lekrummet gick det att sitta och smutta på en cognac samtidigt som man kunde ha full uppsikt över sina barn!
Barnen hade hur kul som helst ihop trots ett ganska stort åldersspann! Foto: Heidi Rovén.
Hunden Lotte, välkänd figur bland estniska barn, dök upp i lekrummet också. Foto: Heidi Rovén.

Show och en sängfösare

När klockan närmade sig 21 samlade vi alla ihop oss vid ett par bord i Starlight Palace för att se början på showen. Vi fick en kvarts akrobatik och dans som jag gillade, men jag tror att den stora föreställningen kom senare när vi alla sov. Enligt programmet skulle det ske vid midnatt i alla fall.

Dansshowen var väldigt akrobatisk! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Innan vi skiljdes åt och sa god natt för kvällen bjöd vi på lite bubbel i vår svit! Jag är verkligen förtjust i just denna svit för de har delat upp ytan så smart så att man får känslan av flera rum.

Älskar denna hytt (svit på cirka 24 kvm), sååå bekväm och rymlig! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Observera det söta runda fönstret vid sängen! Här spanar jag alltid in havet när jag vaknar. Foto: K. Scheiderbauer.

Man kommer in i som en liten hall med avhängningsplats, sedan möts man av ett vardagsrum med skrivbord, minibar, fåtöljer och bäddsoffa samt tv och stort fönster ut i fören. Badrum med dusch finns också (dock hade det inga kroppsprodukter denna gång, jag vet inte om de hade glömt att lägga dit det eller om de slutat med det – det som fanns var tandborste och tandkräm i miniförpackning samt rakhyvel). Längst in finns som en sovalkov/ett sovrum med en dubbelsäng, en hylla för resväskan, en garderob och ett litet runt fönster som man kan kika ut i.

Klart att vi med mest plats och fri minibar bjöd in till ”efterfest”! Foto: K. Scheiderbauer.

Efter lite snack och ett par skålar bröt alla upp när det plötsligt började gunga rejält! Det blev inte mycket sömn den natten; sjögång, en alltför sen kopp kaffe till desserten plus barn med växtvärk som inte kunde sova… 🙁 Men men, nästa dag var det bara att gå upp och ta tag i dagens program!

Läs mer om vår trevliga dag i Tallinn i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier