Seafun liftar med Birka till jultomten!

Birka tar sig fram genom isen, pressbild.

Jag har mycket kvar att skriva om från mina julbordskryssningar nu i november och december men också förra vinterns Karibien-kryssningar med Norwegian Escape och MSC Divina, och en jättefin kryssning vi gjorde sent på sommaren med Cunard längs Norges fjordar!

Premiär av Santa Cruise

Just nu kretsar allt dock om vår stundande drömresa som tar oss hem till jultomten på självaste julafton! Det är Birka Cruises som har premiär för den nya kryssningen Santa Cruise.

På Birkas kryssning ”Santa Cruise” besöker man tomten i Santa Park på julafton! Pressbild.

Vi på Seafun som både älskar att vistas på fartyg och att uppleva alla äventyr som denna typ av resor till havs kan bjuda på, är förstås lyriska över detta underbara koncept! Sagolikt, magiskt, juligt så det förslår och allt är serverat (maten ingår så glöm timmar i köket med stök och bök, disk och fix).

Fullt program och massor av julkul ombord

Det tar hela två dagar att komma dit men under tiden bjuds det på späckat program ombord med vinprovningar, yoga, dans och julklappspyssel, musik och sång. Man kan till och med vara med i en kör – och barnen underhålls av de busiga Skeppsråttorna!

Det går också att se film, gå på spa, bada på fina Terrassen eller bara leka med barnen, läsa en bok, shoppa, slappa i hytten..ja, det man känner för helt enkelt.

Santa Park har en stämningsfull entré som är upplyst i midvinternatten…(pressbild).

Målet då? Jo, kryssningen har endast ett stopp (förutom ett kort i Mariehamn så att taxfree-shoppingen är säkrad 😉 ) och det är Rovaniemi i Finland! Dit har jag velat länge så det ska bli fantastiskt kul!

Skälen till varför det stått på min bucket list är flera; till exempel lockas jag av vintervärlden i norr, mystiken, mörkret, isen och möjligheten att se norrsken…och så klart att få besöka Santa Park som är en temapark där man kan besöka jultomten.

Santa Park, pressbild.

Följ oss i år, gör en copy paste nästa…

Den information jag har fått av Birka är att de gör om denna kryssning nästa år, så du som tycker detta låter kul, häng med oss på instagram under kryssningen (@seafun.SE) och senare här på bloggen för att få veta allt om hur det var!

Själva är vi grymt laddade och det pirrar i oss alla av julkänsla! Vi passar med detta inlägg på att önska er alla underbara läsare som stöttar Seafun genom att läsa vad vi skriver och följa oss på våra kryssningar i världen, en riktigt GOD JUL!

En kommentar på “Seafun liftar med Birka till jultomten!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier