Sevärdheter i Cagliari plus lyckad middag ombord

Dag 3 anlände vi med Costa Toscana till Cagliari på Sardinien. Jag hade varit där förut men inte på en kryssning så det var semi-premiär kan man säga för mig. 🙂 Det fina vädret höll i sig så vi bestämde oss för att göra staden till fots på egen hand och bara insupa atmosfären och gå av några kryssningskalorier.

Det var lätt och gick relativt snabbt att ta sig från fartyget till själva staden. En shuttle stod på plats och väntade och tack och lov hojtade några damer som arbetade på plats med utflykter att vi stod i fel kö. Vi hade hamnat i en kö till en utflyktsbuss, till shutteln var det bara att gå förbi.

Stadens gator bjöd på körsbärsblom och jag lyckades även få några bilder med mig och fartyget i bakgrunden, innan vi strosade vidare. Vad skulle vi hitta på? Jag säger till mig själv varje gång att jag måste bli bättre på att förbereda destinationsstoppen, att antingen boka något eller läsa på om vad man bör se, men så blir det sällan på grund av tidsbrist tyvärr.

Nåja, det kan bli bra ändå, och tack vare att mannen var snabb med mobilen listade vi snart ut ett stråk vi kunde flanera fram för att i alla fall få med några av stadens viktiga höjdpunkter.

Gamla stan – Cagliari

Att strosa i stadens äldsta kvarter är alltid ett säkert kort, och befinner man sig i Italien är det ofta som att kliva rakt in i en Lady & Lufsen-miljö med tvätten hängande ovanför de trånga gränderna, små kvarterskrogar i varje hörn och gamla damer som tittar ut från något fönster och tittar på turister (medan vi tittar på dem).

Samma sak här, och vi bara njöt av att ”ta in Italien” medan vi sakta knatade på mestadels uppför för att få en bra vy över staden och förhoppningvis ända bort till hamnen och fartyget.

Vid Bastione di San Remy tog vi oss upp för de många trapporna och blev belönade med magnifik utsikt. Därifrån letade vi oss vidare genom gränderna upp till den stora katedralen även känd som St Mary Cathedral.

Katdralen är dedikerad till jungfru Maria och helgonet Cecilia, och är rikt dekorerad. Längst in finns en krypta med Martyrernas helgedom och 179 nischer med reliker av martyrer från Cagliari som hittades under utgrävningar på 1600-talet nära basilikan San Saturnino.

Härifrån letade vi oss sakta tillbaka ner mot hamnen igen, åt lite glass på vägen, kikade i butiker och shoppade lite (bland annat en kjol jag tänkte ha på mig på nästa kryssning med Oceania Vista). 🙂

Flaskhals att ta sig ombord

När vi kom tillbaka till hamnen fick vi en smärre chock. Fler hade haft samma tidsschema som vi. Det var lång kö in till hamnområdet och vi fick säkert köa en dryg halvtimme innan vi kom på vår shuttle som tog oss tillbaka till fartyget igen. Som sagt, kryssningen var fullbokad vilket märktes vid sådana här flaskhalsar.

Väl ombord tog vi oss en liten fotorunda igen, killarna badade och vi passade även på att uppleva gången med glasgolv längst bak i aktern. Visst är den mäktig? Jag har gjort en reel med den också som ni kan se på Seafuns instagram-konto. Det svindlade faktiskt lite när man gick ut över glasgolvet…tänk om…brrr. 🙂

Kvällens middag på La Maremma bjöd återigen på tjusig utsikt och jag var riktigt nöjd med min mat; jag valde klassikern melon och parmaskinka till förrätt, milanesisk kalv ossobuco med saffransrisotto plus den sicilianska specialiteten cannoli till efterrätt.

Jag var lite tveksam på om cannolin skulle vara bra men den var hur god som helst! Mäktig men svår att motstå att äta upp! De hade en annan fantastisk dessert denna kväll också; chocolate daquise med hasselnötspralin, mangokräm och gelé samt mörk chokladmousse. Mmm!

Showtime

Efter middagen såg vi en rockig show inne i Poltrona Frau Arena. Den var bra, dock så är lokalen lite speciell. Förutom utställda stolar framför scenen kan man sitta ett däck upp eller på sidorna under tak. Bästa vyn har en bred trappa och bar fått som är placerad i mitten. På grund av det sätter sig många där också.

Det känns som att det är få platser som har riktigt bra sikt, och under taket på sidorna hörs det inte så bra. Jag vet inte riktigt hur de har tänkt men denna lokal är inte utformad som en klassisk kryssningsteater. Det kanske mer är tänkt som en presentationslokal eller nattklubb.

En riktigt bra dag blev det i alla fall, denna dag tre på vår Medelhavskryssning med Costa Toscana!

Missade du mina första inlägg? Läs om vår första dag på Costa Toscana här och vår dag två om alla utomhusaktiviteter här!
Följ/prenumerera gärna också på Seafuns övriga sociala medier: Instagram, Facebook och YouTube. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier