Sommarens fartygstest: Stena Scandinavia

Stena Scandinavia trafikerar sträckan Göteborg – Kiel.

Sommar, sommar, sommar! För de flesta innebär det någon form av resa, om så bara till landet. Vi rör oss som ni vet gärna till havs, och även om det inte ser ut att bli någon längre sommarkryssning för oss just nu så ska vi i alla fall spendera en natt till havs när vi tar oss med Stena Lines fartyg Stena Scandinavia till Tyskland. 🙂

Film om Stena Nautica

Förra året testade vi Stena Nautica mellan Varberg och Grenå och hade en jättefin vistelse i Djursland i Danmark. Färden över var smidig och roade både barnen och oss vuxna. För er som kanske funderar på att göra en liknande tur har vi satt ihop en liten inspirationsfilm med smakprov från miljöerna ombord:

Jag som alltid är nyfiken på alla slags fartyg jag inte testat ser redan fram emot årets variant med Stena Scandinavia. Sträckan denna gång blir Göteborg – Kiel. Det var inte vårt förstahands val faktiskt med tanke på hur vår roadtrip ser ut geografiskt i övrigt, men med tanke på att vi inte direkt var ute i god tid med att boka, ehum, så är vi superglada att det gick att hitta en lösning alls…

Ingen behöver köra, vi färdas när vi sover

Vi är inbokade på en kvällsavgång vilket gör att vi får en rejäl dos nattsömn. Tidtabellen är 18.45 – 9.15 vilket är riktigt bra jämfört med andra alternativ. Det är så smart att färdas sträckan över till Tyskland på natten. Därmed slipper vi ta in på hotell, just den natten i alla fall, och när vi vaknar utsövda har vi samtidigt rört oss en bra bit framåt mot resans första mål.

Även om vi skämtsamt alltid kallar våra resor för ”worcations” (half work half vacation) så lär det dröja innan jag hinner blogga om det, så upplevelsespäckad är resan. Följ oss därför gärna på instagram (@seafun.SE) och instastories för att få några visuella smakprov så länge från Stena Scandinavia!

Trevlig sommar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier