Sommarkryssning till Tallinn

Skärgården passerar utanför vårt fönster men det är vi och inte öarna som rör på sig förstås. Kvällen är ljummen och solljuset börjar bli gulrött och ge allt det lyser på ett varmt skimmer.

Lexus

I eftermiddags rullade vi ombord med bilen på Tallink-fartyget Victoria som ska ta oss till Tallinn. Det var hett på kajen och vi fick vänta länge. Det står alltid att man ska komma minst 1,5 timme i förväg, ändå får man nästan aldrig rulla ombord förrän en knapp halvtimme, ja idag var det nog ännu mindre, innan fartyget avgår.

Passagerare utan bil går ombord mycket tidigare och kan sitta på däck och njuta, retsamt när man väl stod där på kajen i hettan, men imorgon när vi rullar av och är bilburna kommer det kännas mycket bättre. 🙂

Vår mission denna gång är faktiskt Pärnu, eller i alla fall delvis. Där stannar vi några dagar innan vi fortsätter till en annan badort, Jurmala i Lettland.

Tallink Victoria Fast Food 25 h

Men fram till imorgon vid 10-tiden är vi till havs här på Victoria. Ikväll åt vi enkelt för en gångs skull, köttbullar med mos i deras Fast Food-servering (89 kronor för vuxna, hälften för barn). Haha, ingen gourmetmat direkt och inte särskilt likt oss som ofta brukar äta skaldjursfat och dricka skumpa när vi kryssar med TallinkSilja, men en sådan kväll var det ikväll! 🙂

Det är lugnt ombord vilket är jätteskönt. Mycket barnfamiljer, ingen fylla, lite cirkusbetonad familjeunderhållning i nattklubben. Folk njuter på däck. Kvällen är som sagt underbar. Vi satt där ett tag också i en skön soffa och softade 🙂 medan en trubadur spelade.

Ilon Wikland
Tallink Victorias gudmor Ilon Wikland, illustratör till många av Astrid Lindgrens böcker

En sväng i taxfree-butikerna blev det också, liksom i lekrummen ombord. Det finns två såhär sommartid. Dels det vanliga med bollhav och lite leksaker, inrett av fartygets gudmor Ilon Wikland (känd illustratör av många av Astrid Lindgrens sagor), dels så förvandlas konferensutrymmena sommartid till vad de kallar Summercenter och Kidz Club.

Där fanns klätterställningar, spel, hage med en slags små leksaksponnys man kunde rida på och få att gå framåt med mera. Jag stötte på den populära estniska figuren Lotte också, en hund som alla estniska barn känner till men få svenska. Jag tror hon delade ut godis, men är osäker.

Nu är det snart sovdags här i vår fina svit. Första gången vi bor i kategorin ”Royal” det vill säga den kungliga sviten, som jag antar är den bästa.

Imorgon väntar specialfrukost som jag hoppas ska inkludera favoriterna finska (estniska/ryska) piroger som äts med äggsmör!

Nu är det snart sovdags här i vår fina svit. Jag berättar mer om den i nästa inlägg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier