Sportlovet närmar sig med stormsteg. Har du inte bokat någon aktivitet för dig och din familj är det inte försent. Här har jag sammanställt det mesta om familjeaktiviteterna hos de olika Östersjö-rederierna under sportlovet. Läs, inspireras och boka. Vi kanske ses ombord! 🙂

Viking Line

Alla under 12 år kryssar gratis och alla under 5 år äter även gratis från buffén. Upp till 17 år är det specialpris på buffén.

Helsingfors- och Åbo-fartygen har Viking Line en talangskola för barn i åldern 5-12 respektive 13-16 år. I talangskolan får man lära sig allt från skådespeleri och dans och sång till kostym, mask och dräkt. Klasserna erbjuds varje dag under sportlovsperioden 17 februari – 5 mars. Utöver detta ordnas också Ville Viking Disco, ansiktsmålning, godisbingo med mera ombord.

Amorella möts sportlovskryssande familjer av trollerikrog och artister. Fartyget går till Åbo och trollerikonsterna görs direkt vid borden. Markoolio uppträder till exempel på Amorella på utresan från Stockholm 2/3.

Cinderella (som ju i vanliga fall inte har barnunderhållning) finns (begränsade) barnaktiviteter 21 februari – 4 mars.

Rosella är det sportlovsaktiviteter 17 februari – 5 mars. Bland uppträder trollkarlarna John-Henry och Niklas Karlsson.

Birka Cruises

Hos Birka är deras maskot Bianka på plats tillsammans med Skeppsråttorna som ordnar aktiviteter som tävlingar, dans och musik. Till exempel finns möjlighet att vara med på familjekamp, pyssel, spel, godisbingo och se film.

Skeppsråttor och Bianka

Sol och värme på terrassen finns som vanligt också, liksom att det ordnas familjedisco. Mojje finns med på kryssningarna fredag 24/2 och lördag 25/2. Dolly Style kryssar med 3/3 och 4/3. För de lite större barnen finns ett eget rum med pingisbord, fotbollsspel, WiFi och X-box Kinect.

Fri buss tur & retur sön-tors.

Tallink Silja Line

Helsingfors-kryssningar (två nätter).
Ombord finns 290 kvm lekland, barnen har eget kryssningsprogram med aktiviteter. Alla barn upp till fem år äter gratis i buffén. Mumin och Sälen Harry är också ombord. The Fooo Conspiracy har konsert ombord på Helsingforsfartygen den 27 februari, samt den 1 mars.

Iland kan man till exempel besöka Helsingfors Stadsmuseum där det finns något som heter ”Barnens stad” med aktiviteter och lekar på flera våningar och fritt inträde. Sealife har en ny upplevelsebassäng där man kommer nära sjöstjärnor, sjöborrar och sjögurkor (till och med känna på några av djuren). Efteråt passar det kanske med fikabesök på Fazer Café.

Galaxykryssningar (23 timmar).
Mumin och Sälen Harry kommer och ombord finns också ett lekland samt playstation för de äldre barnen. Barnen har eget kryssningsprogram med aktiviteter som tipsrunda, ansiktsmålning, teckningstävling med mera. Alla barn upp till fem år äter gratis i buffén och den som vill kan gå på Lilla My’s disco.

Många roliga aktiviteter händer även ombord på Tallink-fartygen till Tallinn och Riga, såsom ansiktsmålning, tävlingar, pyssel, magishower mm.

2 kommentarer på “Sportlovskryssa med familjen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier