Trendiga matmiljöer på Megastar

The Chef’s Kitchen, foto: Heidi Rovén.

Det första vi gjorde när vi kört ombord på Megastar i Helsingfors var att styra stegen mot den finaste restaurangen; The Chef’s Kitchen.

Mattest på The Chef’s Kitchen

För att verkligen testa matkvalitéten ombord beställde vi in det smarrigaste vi kunde hitta på menyn; en pepparstek med peppar- och cognacsås (27 euro) samt en dagens fisk som var lax med sparris, tomat och fänkål (21 euro).

Pepparstek med peppar- och cognacssås på The Chef’s Kitchen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Både köttet och fisken höll fin kvalitet, allt smakade väldigt bra och vi var mer än nöjda. Specialbeställningen till sonen lyckades de också med; pasta med bacon och parmesan, hans favoriträtt!

Dagens stekta fisk med körsbärstomater, sparris och fänkålssallad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Till dessert prövade vi en klassisk chokladkaka med jordgubbssallad och vaniljglass (9 euro), vars smaker matchade varandra fint och avrundade vårt test på bästa sätt. Jättegott!

Chokladkaka, jordsgubbssallad och vaniljglass. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

För den som vill ägna resan helt åt det kulinariska kan jag tipsa om att man också kan beställa in en hel meny signerad mästerkocken Matti Jämsén för 40 euro (läs mer på Tallink Siljas hemsidan om den).

Megastars fem matställen

Totalt finns det fem matställen ombord;

  • Delight Buffet; fräsch och ny känsla på buffé-alternativet. Öppen och luftig planlösning, sobra färgval och gott om plats och trivsam miljö att sitta i. Sittplatserna hade lite olika stil och här och där stod gröna växter.
  • The Chef’s Kitchen; ett fåtal bord i lugn miljö, inrett i stilfullt gråa och beiga toner. Mycket smakfullt och lyckat. Och som sagt, maten var vi mycket nöjda med.
  • Fast Lane; en snabbmatsrestaurang att välja när man inte vill sitta still så länge utan kanske istället vill lägga tiden i lekrummet eller butiken.
  • Burger King; den första flytande restaurangen i kedjan. Sitt här eller ta med och sitt var du vill för att mumsa på din burgare.
  • Coffee & Co; traditionellt café med vad som där brukar finnas av dryck och bakverk. Jag gick förbi som hastigast och måste säga att bakverken såg mycket läckra och fräscha ut!

Megastars två barer

Dessutom har Megastar två fina barer;

  • Sea Pub. Här kan man beställa dryck och snacks och lyssna till någon artist. Det finns en liten scen där de har uppträdanden. I anslutning finns också en yta ute på däck som känns lite som en utomhusträdgård eller ett inglasat orangeri. Detta är inte ett rökområde som vi trodde först utan bara en ljus, skön miljö där man känner sig ute men ändå är inne och kan njuta av havsutsikten till fullo.
  • Victory Bar. En otroligt snygg sportbar där den mest designkräsne inte tvekar att slå sig ner i sin Polo Ralph Lauren-tröja. 😉 Istället för fotboll/hockey-anda är det nämligen hästpolo som är sporttema här. Det första man möts av är designklassikern Moooi Horse Lamp, den stora svarta hästen i fullsize med en lampa på huvudet.
Victory Bar på Megastar, foto: Tallink Silja.

Jag var imponerad av alla snygga miljöer men Victory Bar var min favorit!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier