Uppdatering Silja Serenade; flera frågetecken uträtade

_MG_5170_2

Idag var det officiell pressvisning av Silja Serenade. Jag gick, trots att jag ju redan sett allt det nya. Vi kryssade ju med fartyget för mindre än två veckor sedan.

Röda mattan var utrullad i terminalen i Värtahamnen, små montrar var uppställda med fina varor på display, diskjockeyn började värma upp inför kvällen och man kände att det allmänt bubblade av premiärkänsla!

Trots att jag alltså redan sett det nya ville jag vara med idag, alltid rätas något frågetecken ut och alltid får man reda på något nytt. Att Silja Serenade var startskottet på en genomgripande uppfräschning av flottans samtliga fartyg hade jag redan hört, men jag fick till exempel veta att Victoria är inne på torrdocka nu och att det är dags för Galaxy i maj. I september kommer Silja Symphony genomgå samma stora förändring som Silja Serenade.

Frågan med Taxfree Superstores egentligen yta reddes också ut. En pålitlig man i butiken svarade bestämt 1115 kvm på frågan :-).

Armbandet, det omtalade från Gucci, var borta kan jag också rapportera! Enligt personalen var det sålt till en ryss. De berättade också att varorna i Luxury-butiken INTE är taxfree (det hade inte framgått tidigare) och att det fanns en policy från lyxmärken som exempelvis Gucci att visss prisnivå måste hållas. Kvinnan som arbetar för Tallink Silja som berättade detta sa att det finns något som kallas Suggested Retail Price som inte för underskridas. Gränsen trodde hon gick vid ca 160 euro om jag förstod henne rätt.

En annan lite kul grej var att vi i Grande Buffet fick veta att det ”kommer hända något mer”, bli någon slags happening (man förstod inte riktigt för kocken som berättade detta var väldigt hemlig) längst fram i buffetrestaurangens ingång. Gissningsvis kommer de förbereda något, tranchera, hälla upp…vad vet jag. Sälja produkter har det ju också varit tal om. Vi får se helt enkelt!

Till lunchen som serverades i trivsamma Tavolata fick vi en kall skaldjurstallrik till förrätt med bland annat grillade pilgrimsmusslor och tigerräkor. Samma som jag åt när vi var ombord, redan en favorit – och ännu bättre än när vi var ombord! Till huvudrätt serverades majskyckling md panchetta och rödvinsmarinerade champinjoner. I ärlighetens namn; den såg inte mycket ut för världen, rätten var ganska färglös, men smaken – det var hur gott som helst.

Vi fortsätter att följa Tallink Silja på renoveringsresan…det ska bli spännande!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier