Vår fantastiska skaldjursplatå på Galaxy!

_MG_4566_1
En kock tar hand om skaldjuren ”on display” så att säga vilket är väldigt effektfullt!

När man kryssar med Tallink Silja till Åbo och vill ha en hel dag iland åker man ut från Stockholm på kvällen med Galaxy och hem på kvällen nästa dag med Baltic Princess. Galaxy avgår 19.30 och vi hade ett bord bokat i fartygets fisk- och skaldjursrestaurang Happy Lobster samma tid.

Galaxy har totalt fyra restauranger och ett café, så det går verkligen att hitta det man söker både i prisklass och typ av atmosfär och mat. En nyhet ombord är konceptet Tavoláta, den italienska familjerestaurangen som först gjorde entré på Silja Symphony och Silja Serenade men nu alltså också nått Galaxy. Snygg stil och bra atmosfär!

_MG_4533_1
Tavolàta, italiensk nyhet på Galaxy. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Tavolàta är bra och kanske borde vi valt det med tanke på den familjära lättsamma stämningen och att vi reste med två sexåringar och en bebis, men samtidigt är vi skaldjursälskare och vet att kvaliteten är hög hos Tallink Silja så Happy Lobster vann 🙂 .

När vi installerat oss med barnstolar, surfplattor och menyer både för barn och vuxna, beställde vi in ett stort fat skaldjur till oss vuxna och en Snusmumrikens fiskefångst samt Muminpappans köttbullar. Att sedan leksaker och skedar flög åt alla håll, att vår 7-månaders tuggade flitigt på menyerna och personalen bads hämta såväl varmt som kallt vatten (för att göra babygröt) hanterade personalen ypperligt, det kändes inte som några som helst problem. Så himla skönt att kunna välja finaste restaurangen ombord fast man har med sig barn utan att behöva känna sig obekväm (även om jag ändå skulle rekommendera andra att inte vara lika tokiga som oss utan hellre välja exempelvis buffén eller nya Tavoláta 🙂 ).

_MG_4544_1
Att öppna ostron är en konst! Foto: Heidi Rovén.

Plus också dels för den Mumininspirerade barnmenyn men också den trevliga uppläggningen av barnens mat. Sonens fisk var otroligt lyxig för att vara en barnrätt med både räkor, kräftor, lax och pilgrimsmusslor! För bara 79 kronor! Snusmumriken måste legat i där med sitt fiske 😉 . Muminpappans köttbullar kom in i en smörpappsstrut i korg på lite trendigt amerikanskt vis kändes det som, kul det med!

_MG_4587_1
Skaldjursplatån på Happy Lobster är en dröm! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Först fick vi in varsin liten amuse-bouche, en liten kopp med kycklingsoppa med sting som var suveränt god. Även skaldjuren var fantastiskt fräscha och bra. Priset för en skaldjursplatå är 395 kronor per person med Club One-kort (gratis att skaffa, kan göras ombord) och då får man ett ostron, en halv hummer, rökta och vanliga räkor, en havskräfta, en vanlig kräfta, scampi, flera olika musslor (de rökta gör de själva ombord, de var sååå goda…och musslor brukar verkligen inte vara något jag bryr mig särskilt om annars), en pilgrimsmussla…till det även bröd och två såser. Vi åt och åt och kunde nästan inte få i oss allt, men vi lyckades – att skölja ner godsakerna med en flaska Bollinger hjälpte 😉 .

En kommentar på “Vår fantastiska skaldjursplatå på Galaxy!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier