Vår Muminhytt på Silja Symphony

Heidi med Isac 6 år, och lillebror Theodor 15 månader. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När Silja Symphony renoverades för cirka ett år sedan ingick vissa av hytterna i renoveringsplanen. Förutom att deluxehytterna och commodorehytterna fick nytt utseende, textilier med mera, renoverades familjehytterna. Tio av dessa fick då Mumintema.

Med fönster mot promenaden

De nya commodore-hytterna har vi testat på systerfartyget Silja Serenade liksom att vi bott i promenadhytt på Silja Symphony. Nu var det dags att testa familjehytten med Mumintema. Sonen var spänd, liksom vi och – ingen av oss behövde bli besviken!

Alla Muminhytter är vända inåt, mot promenaden i fartyget. Bara det tyckte äldste sonen Isac (6 år) var jättespännande. ”Åh jag har alltid velat bo i en sådan här hytt” var hans kommentar. 🙂 Hytten hade fem bäddar varav två överslafar, två under samt en bäddbar soffa. Vi nyttjade egentligen bara tre då familjens minsting sover med mamma och pappa än så länge och därför hade vi gott om utrymme att bre ut oss på.

Muminbubbel och lilla My på väggen

Gardinerna var röd- och vitrandiga precis som Muminmammas förkläde, en lampa var formad som en hattifnatt, på sängarnas undersidor liksom väggarna fanns bilder med Mumintema och i minibaren (som ingår) stod bland annat öl, läsk och en flaska barnvänligt Muminbubbel.

I hytten fanns även hårtork, tv, radio och telefon samt ett litet bord med spegel. Badrummet hade inget Mumintema och bestod av en dusch, toalett och handfat. Bakom dörren till hytten fanns avhängningsplats och yta för skor.

Muminhytterna är mellan 14-18 kvm (vad vår var exakt vet jag inte men den kändes ganska rymlig). På en Helsingforskryssning bor man ju bara två nätter ombord vilket gör att ytan är fullt tillräckligt. Vi trivdes bra!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier