Vår svit på Baltic Queen

Jag tänkte avsluta vår berättelse om vår triangelkryss (som är ett toppen-tips inför sommaren) med den sista sträckan; Tallinn – Stockholm, som vi gjorde med Baltic Queen. Detta Tallink-fartyg är från 2009, kan ta 2 800 passagerare och har 12 däck.

Svit med bra planlösning

Vi var faktiskt med på invigningskryssningen av detta fartyg då vi fick varsitt graverat champagneglas som minne. Självklart såg vi den gången till att genast inviga dem ute på däck med lite bubbel i vårsolen (det var april månad även då)!

Ombord finns allt man behöver för några trivsamma timmar och en natt till havs. Inte minst en hyttkategori som jag just insett är lite av en favorit!

Vi bodde i en svit faktiskt denna gång, och även om jag bott i många sviter till havs, och flera ännu större än denna, hör denna planlösning till favoriterna på Östersjön.

Den har bra badrum med dusch och ett större rum med soffa, fåtöljer, tv och skrivbord plus stort fönster. Minibar som ingår finns också samt fruktkorg vid ankomst.

Plus för separat sovdel

Sovrummet ligger lite avskilt, har uppställningsplats för resväska samt garderob och ett runt fönster intill sängen. Förutom att hytten är ljus och fin så tycker jag det är så mysigt med separat sovdel, här finns nämligen gardiner man kan dra för om man vill.

Extra praktiskt är ju detta när man har barn som vi, soffan går att bädda om till en dubbelsäng, så på så sätt blir det två sovrum. Ett litet minus dock för att vi var tvungna att ringa på någon som kom och gjorde i ordning sängen, de borde ha koll på hur många som delar hytten och komma och erbjuda den tjänsten ändå kan jag tycka. Men i övrigt trivdes vi kanonbra i den här fina sviten!

En kommentar på “Vår svit på Baltic Queen

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier