Vi sprang tillbaka till fartyget, undan stormen

Såhär fint väder var det i Visby när vi klev av Birka under vårt dagslånga stopp igår, när vi gick ombord var himlen mörk och det blåste kraftigt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi har precis fått fast mark under fötterna igen efter vår 4-dygn långa ö-luffning med Birka Cruises.

Vi har haft det jättebra och trevligt men vädret har sannerligen inte varit det bästa utav har bjudit på både blåst, regn och ganska svala temperaturer.

Kraftiga vindbyar och höga vågor

Vårt första stopp på danska ön Bornholm fick till vår besvikelse ställas in, så blåsigt var det. Hamnen i Rönne är tydligen svår att lägga till vid och med vindbyar från fel håll blir det inte säkert.

Dan Sjölund, befälhavare på Birka denna kryssning, berättade för Seafun om vindbyar på 25 sekundmeter och 5-6 meter höga vågor.

– Visst är det tråkigt när en destination måste ställas in men säkerheten kommer alltid först, den tummar vi inte på, sa Dan Sjölund.

Till Rügen kom vi i alla fall liksom Visby men hela tiden har det varit blåsigt, framförallt igår i Visby.

Oväder i Visby

Igår i Visby beslöt vi att vända tillbaka till fartyget tidigare för att vädret snabbt försämrades. Himlen mörknade, det blåste kallt och började dugga. Sista biten i Visbys hamn sprang vi till och med för att nå terminalen innan det kommande ovädret.

Kalla som isbitar gick vi ombord och värmde oss inne i bastun på däck 10 och Terrassens sol och poolavdelning, så skönt!

Bilden är från en tidigare kryssning men bastun finns kvar och är lika skön nu som då!

Avgången var förvånansvärt lugn men imorse låg vi kvar lite extra länge i sängen på grund av ”gunget” och när vi gick upp fick vi stötta oss lite.

Så kom en kommentar från en följare om att vi måste haft det gungigt när vi lämnade Visby, och sedan läste vi på olika nyhetskanaler att Viking Lines fartyg Cinderella i förmiddags fastnat till havs på grund av de kraftiga vindarna som gjort det omöjligt att lägga till i Visbys hamn.

Cinderella fick vända tillbaka till Stockholm

Efter många timmars försök och väntan på att vinden skulle mojna har Viking Cinderella beslutat att vända hem mot Stockholm igen.

Detta var den sista av tre specialkryssningar till Visby som Viking Line gjorde i år. Det var premiär och de var skräddarsydda att matcha Almedalsveckan.

Vi ska självklart berätta mer om vår öluff med Birka och inte minst om vår trevliga dag på Rügen (då vi hade både soligt och varmt) i kommande inlägg!

En kommentar på “Vi sprang tillbaka till fartyget, undan stormen

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier