Jag på Birka i höstas. Foto: Marlene Rindå Jikita.

Stort och smått, högt och lågt. Från privatöar och fartyg ner till detaljer, så får alla sitt och det blir variation i läsandet. Tycker ni annorlunda, var inte blyga att berätta i en kommentar! 🙂

Just detta med detaljer tänkte jag skriva ett par rader om nu. Jag minns att det var någon som kommenterade på Facebook efter Birkas renovering, att räkmackan i lobbyns café hade krympt men priset hade höjts. Personen ifråga älskade visst att ta en räkmacka på kryssning och var därför väldigt besviken över detta.

Nytagen bild på lobbybaren på Birka. Hade jag vetat då att jag skulle skriva det här så hade jag vridit kameran liite mer. Då hade räkmackan nere i vänstra hörnet synts bättre! 😉

Höjt pris, minskad storlek

Minns inte priset nu och jag kollade inte sist jag var ombord eftersom jag läste detta efter det, men det var över 100-lappen i alla fall, kanske 115 kronor till och med? Rätta mig ni som vet!

I alla fall. Med detta i bakhuvudet så spanade jag in ett par maffiga räkmackor när jag senaste var ute på Östersjön, nämligen dem ombord på Viking-fartyget Rosella. Det var i dansbaren Voyage de hade dem i en kyldisk bredvid baren och jag reagerade för att jag tyckte de såg rätt maffiga ut med mycket räkor på.

Räkmackorna i dansbaren på Rosella såg fina ut tyckte jag.

Var finns bästa räkmackan?

Priset var också hyfsat tycker jag, eller vad säger ni som är runt på lite olika rederier? 83 kronor. Dock ska tilläggas att de inte såg fullt så stora ut i caféet några kliv bort på samma däck vilket ju är konstigt då det är samma fartyg och rimligtvis samma kök de förberetts i…

Inget fel på dem i caféet heller, men inte fullt så stora, tyckte jag i alla fall (om det inte var en synvilla).

Nåja. Nu är jag nyfiken – hur många av er tar en räkmacka när ni kryssar? 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier