Wellnesskryssning från Düsseldorf med Viva Cruises

Düsseldorf mötte med solvarm famn när vi landade där för en vecka sedan för att åka på ännu en flodkryssning med Viva Cruises! Att det bara var mars var svårt att förstå och det finns risk att jag kommer tjata om vårt fantastiska väder varje blogginlägg igenom, men vi hade verkligen supertur. (Dagen vi åkte hem visade den kommande väderprognosen bara regn, regn och kyla i veckor framöver!).

”Vi” var denna gång jag och min väninna Lisa som ställde upp och hjälpte mig att fota på resan, alla foton på mig är det alltså hon som tagit. Guld värt när inte min man kan åka med! Trevligt sällskap gör så mycket för stämningen och trivseln också.

Från flygplatsen är det inte långt med taxi (kanske en kvart, cirka 25 euro) men jag ville testa alla sätt så vi tog tåg. Det som kallas S-bahn går direkt från flygplatsen in till centralstationen där man byter till U-bahn och går av på stationen ”Tonhalle”. Varje biljett kostade 3 euro, alltså 6 euro totalt per person.

Väl framme var det inte svårt att med Google maps i mobilen leta ut rätt riktning och dra väskan fram till kaj. Vi hittade snart vårt fartyg Viva Moments, men vad skulle vi göra med väskorna tills vi fick checka in kl 15?

Bra service och vänligt bemötande

Med ett svagt minne i bakhuvudet att det gick bra att lämna bagaget vid fartyget även före incheckningen startat, beslöt vi att ta reda på om det gällde även denna gång. Vi fick ett varmt och mycket vänligt bemötande på det där sättet ni vet där alla resespänningar bara släpper och man genast känner att ”detta blir en bra resa!”.

Skönt! Frigjorda från tungt bagage gav vi oss ut på stan och i jakt på mat, vi var vrålhungriga. En bit bort låg serveringarna tätt längs kajen och snart hade vi hittat ett bord mitt i solen och fick plocka av oss lager efter lager – trots att det som sagt bara var mars!

Varsin öl och en redig portion mat gav oss krafterna åter, vi fnissade lite åt att öl kanske inte var det mest hälsosamma, detta var nämligen en wellnesskryssning som vi skulle på, men som uttrycket lyder ”when in Rome”…alltså tyckte vi att det måste vara helt rätt att njuta av en öl när man är i Tyskland! 🙂

Schweiz-flaggade Viva Moments

Mätta och nöjda gav vi oss sedan av på en liten rundtur i Altstadt, gamla stan. Vi passerade flera mysiga torg, gränder och kvarter men jag tänkte hålla inlägget lite tajt kring själva kryssningen så låt oss skruva fram klockan tills när det var dags att gå ombord igen.

Förra gången jag kryssade med Viva Cruises (september 2021), fick vi både visa covid-bevis samt att de tog tempen på oss i pannan, men inte denna gång. Ett ifyllt hälsoformulär var allt som krävdes, samt munskydd i allmänna utrymmen, innan vi fick vår nyckel och kunde röra oss mot hytten, vilket alltid är lika spännande.

Vårt fartyg Viva Moments var väldigt likt det förra jag åkte med, Viva Treasures, fast i lite andra färger. (Viva Treasures finns dock inte längre i flottan för den som letar efter det.) Viva Moments tar 176 passagerare, har 48 i besättningen, är Schweiz-flaggad och är 135 meter lång samt 11,45 meter bred. Hon är byggd 2018 och hette till en början MS Robert Burns, spår av det syns på cyklarnas märkning och skeppsklockan ute på däck…men nu går jag händelserna i förväg.

Hög finish och kvalitet

Hytterna är fördelade på tre däck; Emerald, Ruby och Diamond deck. Vår hytt låg på mittendäck, Ruby, vilket innebar att den hade en fransk balkong som gick att öppna men inte att sitta på.

Utrymmet var cirka 16 kvm, hytten hade fin stil och höll hög kvalitet och finish. Inte minst badrummet var lika fint som man på stora fartyg bara ser i sviterna, även om det var litet. Dessutom var det utrustat med fina produkter från Rituals, vilket ökade lyxkänslan.

Här måste jag också inflika att Viva Cruises inte anses vara ett lyxrederi, framförallt kostar det inte därefter, men jag tycker verkligen man får mycket för pengarna. I hytten finns även espressobryggare, en vattenflaska i hårdplast att behålla plus att det står en välkomnande vinflaska på ett bord. Dryck ingår inte bara i baren och restaurangen, utan även minibaren i hytten ingår.

För den som är nyfiken låg just denna kryssning på priser från 395 euro tror jag per person för 4 nätter.

Tårta – följt av wellnessmeny

Det första vi gjorde efter att ha fräschat upp oss var att ta för oss av den buffé som stod uppdukad med snittar och bakverk. Mycket läckert!

Vi bar med oss våra val ut på däck och satt sedan där längst fram i fören på första parkett medan Viva Moments sakta la ut och stilla började flyta fram och lämna Düsseldorf bakom sig.

Efter välkomsttal av kaptenen, ett glas champagne och att vi hunnit prata av oss var det dags för kryssningens första middag!

Jag valde hela wellnessmenyn som lät (och även var) precis lika tilltalande som den vanliga menyn. Den enda skillnaden var att den hade lågt innehåll av kolhydrater.

Wellnessmeny dag 1

  • Grillade grönsaker (aubergine, kronärtskocka, paprika, champinjon och tomat).
  • Tomatbuljong med ricottaskum (missade att ta bild på denna).
  • Tonfiskmedaljonger med wokade grönskaer och mango-chutney.
  • Tequila-cocktail med tropisk frukt och saltad glaskant med lime.

Att vi hade gått upp klockan 03 samma morgon kändes, så vi gjorde tidig kväll och somnade som stockar. Viva Cruises har tack och lov riktigt sköna kuddar som inte förstör min känsliga nacke. Och ingen sjögång, på en flodkryssning flyter man fram stilla och fint.

Mer om vår wellnesskryssning i nästa inlägg då vi besökte byn Boppard!

Jag var inbjuden av Viva Cruises till denna kryssning, men är som alltid ärlig i mina åsikter. Ni kan alltid lita på att det jag skriver är min egen uppfattning och upplevelse. Ni som följer Seafun på Instagram har kanske sett att jag haft en fantastisk tävling där (och på Facebook) om en kryssning med detta rederi.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier