Inställd trafik på flera av Tallink-gruppens linjer

Tallink-gruppen meddelar inställd trafik på flera linjer, på grund av den pågående spridningen av coronavirus. Detta för att säkerställa hälsa och säkerhet för människorna runt Östersjön.

På grund av undantagstillståndet som har införts i Estland ställs trafiken nu in tills vidare på rutten Tallinn–Stockholm med passagerarfärjorna Baltic Queen och Victoria I med början söndagen den 15 mars 2020.

Baltic Queen

Lördagen den 14 mars kommer Baltic Queen att avresa från Stockholm enligt tidtabell. Alla avgångar från och med den 15 mars 2020 är inställda tills vidare. På lördag den 14 mars får enbart passagerare med enkelbiljett och passagerare som påbörjade en kryssning ombord på Baltic Queen från Tallinn fredagen den 13 mars resa tillbaka till Tallinn med detta fartyg.

Från och med söndag den 15 mars kommer Baltic Queen att förbli i Tallinn tills företaget beslutar om att återuppta trafiken med passagerarfärjorna mellan Tallinn och Stockholm.

Victoria I

På lördag den 14 mars kommer Victoria I att avgå från Tallinn enligt tidtabell. Lördag den 14 mars får enbart passagerare med enkelbiljett och passagerare som påbörjade en kryssning ombord på Victoria I från Stockholm fredagen den 13 mars resa tillbaka till Stockholm med detta fartyg.

Victoria I, pressbild. Foto: Marko Stampehl.

Från Stockholm får enbart passagerare med enkelbiljett resa med fartyget till Tallinn. Även Victoria I kommer att förbli i Tallinn tills företaget beslutar om att återuppta trafiken med passagerarfärjorna mellan Tallinn och Stockholm.

Regal Star

Företagets fartyg Regal Star som trafikerar linjen Paldiski–Kapellskär kommer att fortsätta trafiken mellan Estland och Sverige för att säkerställa transporter av gods. Fartyget kommer att trafikera enligt ett icke fastställt schema.

Regal Star, pressbild (sinisilm).

Tallink Silja kommer att kontakta de kunder som berörs av inställd trafik så snart som möjligt. Till skillnad från andra rederier uppmanar samtidigt Tallink sina resenärer att kontakta företagets kundservice för att ändra sina bokningar. Trafiken kommer att återupptas efter att riskområdena förändras.

Riga-rutten

Även trafiken på rutten Riga–Stockholm med passagerarfärjorna Romantika och Isabelle, ställs in från och med måndag den 16 mars 2020.

Företagets fartyg Romantika kommer att ankomma till Riga på söndag den 15 mars 2020 enligt tidtabell. Alla avgångar med Romantika från och med den 15 mars är inställda tills vidare. Romantika kommer att förbli i Riga tills företaget beslutar om att återuppta trafiken med passagerarfärjorna mellan Riga och Stockholm.

Romantika, pressbild (foto: Magnus Rietz).

Söndag den 15 mars kommer företagets fartyg Isabelle att avresa från Stockholm enligt tidtabell. Enbart passagerare med enkelbiljett och passagerare som påbörjade en kryssning ombord på Isabelle från Riga lördagen den 14 mars får resa tillbaka till Riga med fartyget. Alla avgångar från och med den 16 mars 2020 med Isabelle är inställda tills vidare. Isabelle kommer också att förbli i Riga tills företaget beslutar om att återuppta trafiken med passagerarfärjorna mellan Riga och Stockholm.

Isabelle, pressbild.

Godstransport kommer att fortsätta på företagets rutt mellan Paldiski–Kapellskär med Regal Star under förutsättning att gränsen mellan Estland och Lettland hålls öppen.

2 kommentarer på “Inställd trafik på flera av Tallink-gruppens linjer

  1. märkligt bara att serenade/symphony ännu går.
    dom fartygen borde väl också vara tills vidare i hamn tycker jag .med tanke på hur situationen är med viruset.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier