Första dagen på Celebrity Apex; pooldopp, mingel och middag på Rooftop Garden

Äntligen framme!

Vilken härlig första dag det blev, med både pooldopp, mingel och middag på Rooftop Garden! Som ni kanske redan läst gick det bra med incheckningen på Celebrity Apex i Pireus hamn utanför Aten. Att kryssa nu innebär några extra steg men såhär med facit hand var det inte särskilt krångligt utan alla parter såg verkligen till att göra allt så smidigt och enkelt som möjligt.

Om ni såg filmen på Seafuns Instagram vet ni också att jag blev lite känslosam när jag insåg att jag blivit uppgraderad till en Sky Suite ombord, haha…trött som jag var och kanske lite utmattad efter all spänning med test, dokument, kontroller och koder! 😉 Vilken hytt – wow!

Min fina Sky Suite.

Ni som kryssat vet också lyckokänslan dag 1 när man vet att man har en hel kryssning framför sig och knappt vet var man ska börja i sin iver att upptäcka fartyget. Själv satte jag som vanligt först sikte mot mat vilket jag fann uppe på Oceanview Cafe; buffetrestaurangen ombord.

Lunch på Oceanview café

Jag blev glad när jag såg en lång rad med handfat och kranar (hela 12 – jag räknade!) där man inte behövde trängas utan kunde tvätta händerna före måltiden. Här hade de tänkt till, toppen. Handsprit på det och sedan var jag good to go!

Här var det lätt att hålla hygienen på topp.

Miljön i buffetrestaurangen kände jag igen från Celebrity Edge – ljust och fräscht – och det fanns som vanligt mycket smarrigt att välja på. Jag gick för indiskt som jag vet brukar vara vällagat och gott, så ock denna gång.

Idel glad personal
Första kryssningsdagen blir det nästan alltid buffémat!
Oceanview café är buffetrestaurangen ombord
Jag har hört att många kockar är indier. Inte konstigt att de kan sin sak!

Längst bak på akterdäck hittade jag trevligt sällskap också i form av representanter från Go Cruising och Club Eriks, och där satt vi sedan och njöt under den gassande grekiska solen! Vilken underbar start!

Lunchdags
Josefin från ClubEriks till vänster och Mimmi och Stefanie från GoCruising till höger i bild.
Lunchdags på Celebrity Apex
Jag och Josefin kisar i kapp mot solen. 🙂

Poolen på The Resort Deck

Nästa stopp blev pooldopp! Poolområdet på Celebrity Apex är (precis som på systerfartyget Celebrity Edge) minst sagt speciellt. Dels är poolen assymetrisk med läckra nedsänkta bäddar på ena långsidan. På ena kortsidan står ett konstverk med händer i silver som formar ett hjärta. I andra änden höjer sig en gigantisk LED-skärm med spetsiga ”piggar” som kan lysa och byta färg. Flera av solbäddarna är också vända bort från poolen – mot havet…

Poolområdet på Celebrity Apex är jättehärligt
Vi var bara 700 ombord (av maxkapacitet ca 3000) – inte undra på att det var gott om plats!

Man anar hela tiden också den orangea stommen till the Magic Carpet (se mer om det här nedan) samt den hajtandade gången med cabanas. Ja de kallas så i alla fall och de kan hyras av den som vill ha en avskild plats med dricka och tilltugg. Pooldäcket omges också av martiniglasformade pelare med bubbelpooler högst upp, riktigt effektfullt. Särskilt när de lyses upp om kvällen.

Main pool på Celebrity Apex
Ljuvlig vy för ett par nordiska ögon i oktober!
Instagramvänliga miljöer vid poolen
Klockren instaspot!

När man vill slappa här ett tag finns det härliga poolhandukar att förse sig med och det dröjde inte heller länge innan det kom någon och tog dryckesbeställning. Celebrity cruises har ju sedan en tid ett nytt koncept de kallar ”Always Included”. Detta innefattar både dricks, wifi och dryck och gör livet ombord bra mycket smidigare (och trevligare)!

Så skönt i poolen på Celebrity Apex
Poolen var varm och skön, bara att sjunka ner och njuta!

Jag hade inte tagit någon dessert efter lunchen och var lite sötsugen så jag beställde en kaffedrink som var som en milkshake nästan, verkligen mumsig! Lite senare toppade jag med en alkoholfri fruktdrink, läskande och god.

Läcker drink vid poolen
Låt mig stanna för evigt…

Drink på Magic carpet, middag på Rooftop Garden Grill

Kvällen började med mingel på Magic Carpet som följdes av middag på Rooftop Garden Grill, en av specialrestaurangerna ombord. Magic carpet är den speciella orangea utbyggnaden på ena sidan av fartyget, som kan röra sig upp och ner som en flygande matta.

När jag var på Celebrity Edge (första fartyget i denna klass) trodde jag att man kunde vara på ”mattan” när den rörde sig, lite som en hiss, men det får man inte. Istället byter den plats tom. Ibland fungerar den som bar högst upp på pooldäck, ibland är det en förlängning av restaurang Raw on 5 och ibland används den som ”tender lounge” när man inte kan lägga till vid kaj.

Middag på Rooftop Garden
Min trevliga grupp!

Rooftop Garden Grill hade jag besökt förut på Edge, men jag hade inte ätit där så det var ett klart plus att få göra det. Detta är en mysig utomhusrestaurang för både lunch och middag dit det passar att gå i varmare väder.

Middag på Rooftop Garden
På Rooftop Garden sitter man utomhus.

Här fick vi testa oss igenom både flera av förrätterna som svamprisotto som var to-die-for-god, hummersallad, musslor och burrata liksom grillad fisk och kött.

Middag på Rooftop Garden
Alltid mysigt att dela flera rätter.

Till dessert skämde de bort oss med en gigantisk choclate chip cookie som kom varm direkt från ugnen och med en stor klick vaniljglass på! Åhhh…! Jag kunde inte lämna en smula. 😉

Middag på Rooftop Garden
Chocolate Chip Cookie är en favorit.

Mäktiga The Grand Plaza

Efter vår middag på Rooftop Garden satte de igång en utomhusbio på den stora skärmen bakom oss. Eftersom det blåste valde jag att istället gå in och njuta av pulsen vid The Grand Plaza på däck 3, 4 och 5. Det här är Apex motsvarighet till andra fartygs atrium, hjärta eller centrum. Grand Plaza sträcker sig alltså från däck 3 och uppåt till däck 5 och härifrån når man många av specialrestaurangerna samt Café al Bacio.

Efter min middag på Rooftop Garden startade en utomhusbio.

Grand Plaza har en design som ser ut som en gigantisk ljuskrona som vid särskilda tidpunkter spelar upp ett ljusspel. Under tiden höll bartendrarna i den populära martinibaren show och kastade flaskor likt Tom Cruise i filmen Cocktail! Ja faktiskt har Grand Plaza med denna bar visat sig vara så populär att man på kommande systerfartyget Celebrity Beyond bestämt sig för att bygga ut denna mittdel av fartyget så att baren får en ännu mer central plats.  

The Grand Plaza
The Grand Plaza på Celebrity Apex.

Den tidiga morgonen (jag hade gått upp runt 03 på natten för att hinna till flyget) gjorde sig snart påmind. Tror ni mig när jag säger att jag sov gott min första kväll ombord? Såååå gott – med den magnetiska skylten ”Deep Sleep” på dörren, under mitt fluffiga täcke och med min sköna kudde. Självklart efter att ha tryckt på ”Sleep” på fjärrkontrollen på väggen. Detta läge ger precis tillräckligt med tid för att man ska hinna gå till sängen och lägga sig innan ljuset tonar ner automatiskt.

När det är dags att sova finns tekniken som hjälper
Godnatt!

Sugen på att boka detta fartyg? Kryssningsspecialisterna på GoCruising hjälper dig! Hälsa gärna från Seafun! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier