Därför ska du skippa frukosten på Galaxy

Ett annat Silja-fartyg gled förbi utanför fönstret när vi skulle sätta oss till bords. Foto: Heidi Rovén

Siljas Lines fartyg Galaxy är ett sådant där fartyg där det mesta handlar om utresekvällen; middagen, baren, drinkarna, partyt, festen, artisten, showen, discot. Men oavsett om du festat eller tagit det lugnt kvällen före vill jag påstå att det finns all anledning att skippa frukosten och sova ut. Deras brunch är nämligen amazing!

Brunch på Happy Lobster

I lördags kryssade jag och en väninna just med Galaxy och upptäckte då deras fantastiska brunch. Den serveras på fisk- och skaldjursrestaurangen Happy Lobster (både på Galaxy och Baltic Princess) och bör helst förbokas för den är populär. Man kan välja på två sittningar, kl. 10-12 eller kl. 12-14. Priset är 280 kronor.

Min väninna Eva hade klätt sig fint i söt klänning brunchen till ära. Foto: Heidi Rovén.

När vi anlände fick vi först varsitt glas av fartygets mousserande vin Brioso Spumante. Ett stort fat med olika delikatesser som charkuterier, lax, en röra med räk- och kräftstjärtar samt ostar dukades också upp liksom ett brödfat som också innehöll croissanter. In kom också varsin liten toast med gåslever samt att vi fick välja varsin varmrätt.

Fatet med kalla delikatesser bjöd på mycket gott. Foto: Heidi Rovén.
Hm…jag tror jag tar en sådan här…
I brunchen ingår en varmrätt och det finns tre att välja på varav en är söt. Foto: Heidi Rovén.

Tre varmrätter att välja på

Om vi börjar med miljön så är Happy Lobster lika trevlig dag som kväll. De kritvita dukarna, utsikten och den eleganta miljön – det känns väldigt flott. Att sedan börja sippa på ett glas bubbel höjer förstås lyxkänslan än mer. Ankpatén var hur god som helst, vi kunde inte sluta humma (”mmm…mmmm”)!

Miljön på Happy Lobster är klassiskt elegant. Foto: Heidi Rovén.
En liten amuse bouche med gåslever var startskottet. Foto: Heidi Rovén.

De tre varmrätterna bestod av engelsk frukost (bacon, ägg, korv och bönor), halstrad gravlax med hollandaise och sparris eller pannkakor med färska bär och sylt. Vi valde lax och pannkakor och båda var väldigt goda! Jag blev otroligt förtjust i laxen, det var något med smaken…lite lätt ”sotig” om jag får uttrycka mig så utan att jag menar något illa alls, tvärtom, smakerna var underbara.

Den halstrade gravlaxen med sparris blev bådas favorit. Foto: Heidi Rovén.
Pannkakan i amerikansk stil var också läcker. Foto: Heidi Rovén.

Nu var det inte slut med allt det – på en isbädd en bit bort i lokalen fanns smoothies, chiapuddingar, nyttiga shots och dessutom ett urval desserter som vi förstås testade också. Vi föll båda för chokladmoussetårtan som kändes dekadent smarrig och passade fint till deras mousserande vin den också (tack vare ganska hög sockerhalt…).

Fräscht i olika glas och färger. Foto: Heidi Rovén.
Brunch är ju som bekant en mix av frukost och lunch. Här fanns verkligen lite av varje. Foto: Heidi Rovén.
Bland desserterna fanns både bakverk, godis och tårta. Foto: Heidi Rovén.
Chokladmoussetårtan var oemotståndlig om man gillar choklad! Foto: Heidi Rovén.

Obegränsat med skumpa…

Apropå vinet så ingår det i priset och inte bara ett glas utan så mycket man önskar! Eller som personalen sa leende; ”tills vi säger stopp”…(så det kanske finns en gräns men vi uppnådde den i alla fall inte trots att vi låg i, haha…).

Alla pastellfärger, smaker och utsikten – vilken perfekt förmiddag vi hade! Foto. Eva Kjeller och Heidi Rovén.
Sugen på ett glas till? Inga problem, det ingår. Foto: Heidi Rovén.

Den här brunchen rekommenderar jag varmt! Det var så mysigt att sitta och ta det lugnt i den härliga miljön och bli uppassad med all den goda maten som dessutom var fräsch och kändes lyxig. Så nästa gång du kryssar med Galaxy; sov ut, skippa frukosten och gå direkt på brunchen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier