Tallink Silja ställer in julkryssningar till Visby

Silja Symphony, foto: Marko Stampehl.

Trots att Tallink Silja prisats för sitt arbete med att erbjuda en trygg ombordmiljö under pandemin, så väljer rederiet nu att ställa in två av fyra inplanerade julkryssningar till Visby. Detta då smittspridningen i samhället just nu ökar snabbt och skärpta lokala råd gäller i ett antal regioner fram till 19 november.

– Ända sedan pandemin bröt ut har vi ställt om och anpassat verksamheten med våra gästers och vår personals hälsa och säkerhet som högsta prioritet. Vi har implementerat en lång rad åtgärder för att minska risken för smittspridning, och dessa känner vi oss trygga med. Men när smittspridningen nu ökar i flera regioner och myndigheterna uppmanar alla att hjälpas åt så är detta ett sätt för oss att dra vårt strå till stacken, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

Vill visa solidaritet

– Vi har haft 26 anpassade inhemska kryssningar hittills under pandemin som fungerat väldigt väl och vi har till och med prisats för vårt arbete med tryggheten ombord. Men under rådande omständigheter handlar det om att visa solidaritet med framför allt sjukvården och därför väljer vi att ställa in de två första avgångarna, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

Rederiets julkryssningar till Visby är planerade att avgå den 27 november samt den 4, 11 och 18 december. Kryssningarna är utvecklade i nära samarbete med Visby Centrum som i sin tur stått i tät dialog med smittskyddsläkare på Gotland.

– Vi vet att stora ansträngningar har gjorts med att anpassa verksamheterna i Visby för att kunna erbjuda en mysig julstämning på ett säkert sätt för såväl våra gäster som lokalbefolkningen och därför känns det såklart väldigt tråkigt att behöva ställa in. Vi är många inom besöksnäringen som har det otroligt tufft just nu, säger Marcus Risberg.

Två julkryssningar ställs in – till att börja med

– Vi hade ett otroligt bra samarbete med Gotland under våra sexton kryssningar i somras och fick ett fantastiskt bemötande också av lokalbefolkningen. Det vill vi fortsätta med, och vi hoppas självklart att kunna återkomma med fler kryssningar när situationen förbättras, säger Marcus Risberg.

De avgångar som nu ställs in är de två första avgångarna, 27 november och 4 december. Bolaget följer noga med i hur situationen utvecklas och återkommer med besked gällande kryssningarna den 11 och 18 december.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier