Birkas nya buffémiljö: klippor och fiskebodar

Birkas nya sjösal, foto: Birka Cruises.

I december stod Birka Cruises nya Cabin Design-hytter klara, designade av den svenska formgivaren Alexander Lervik. Det lyckade samarbetet fortsätter nu med den klassiska bufférestaurangen vars nya, unika design också skapats av Lervik.

Foto: Birka Cruises

Fiskebodar som inramning, klippblock som avgränsar, lysande handblåsta glasfåglar, mattor med sten- och gräsimitation och skandinaviska färgtoner förstärker känslan av skärgård.

– Gästerna möts av en riktig sjösal, ute blir inne och inne blir ute. Maximalism ger vika för intimare miljöer med varma färger, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises.

De lysande glasfåglarna är speciellt ritade för Birka Cruises. Mitt i salen svävar en specialgjord medusalampa och rör sig som en jättelik manet.

Foto: Birka Cruises

Mattorna bär mönster av stenmur respektive gräs och väggarna ramas in av fiskebodar. Stolar och bord är tillverkade i Markaryd av Johanson Design och modulljusstaken Servitören är tillverkad av Tingest. Överallt har man satt in LED-belysning.

– Vi kryssar genom världens vackraste skärgård så varför inte förstärka den med svensk design och gediget hantverk. Skärgård och svenska traditioner får gärna ta plats på vårt kryssningsfartyg, säger Satu Andersson.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier