Mamma Mia-musikalen kan man exempelvis se ombord på Allure of the Seas i sommar. Foto: RCCL.

Stora rederier som Norwegian Cruise Line och Royal Caribbean International satsar mycket på underhållningen ombord. Till exempel så visar de framförallt på sina nyaste fartyg riktiga proffsuppsättningar av musikaler och Broadway-shower.

Hör du till dem som gärna går och ser en musikal i hemmastaden, när du är i Stockholm eller kanske till och med tar dig till London eller New York enkom för detta – ja då är detta förstås extra intressant. Inte minst för att det inte kostar en krona extra att se dem ombord!

Norwegian Cruise Line

För Norwegian Epic, som från och med april 2015 ska ha sin bas i Europa året om, satsar rederiet på ny underhållning. Två nya Broadwayshower kommer att bli huvudattraktionerna ombord; först ut är dansshowen Burn the Floor som gör sin debut i april, och sedan musikalen Priscilla, Queen of the Desert som börjar den 18 oktober.

Burn the floor får en helt ny koreografi för Europa kallad “Ballroom Blitz” med 14 dansare, liveband och två sångare. Priscilla Queen Of The Desert – The Musical är baserad på den Oscar-vinnande filmen om kärlek och vänskap. Över 500 prisbelönta kostymer används i uppsättningen som inkluderar låtar som “It’s Raining Men”, “I Will Survive” and “Girls Just Wanna Have Fun”. Burn the floor visas också på Norwegian Breakaway samt på Norwegian Getaway som just nu också visar Legally Blonde som musikal.

Burn the Floor är Norwegian Cruise Lines succéshow ombord.

Ombord på Norwegian Escape, som gör debut i oktober i år, kommer två Tony Award-prisbelönta Broadway musikaler att visas; After Midnight och Million Dollar Quartet.

After Midnight kombinerar storbandslåtar av Duke Ellington som kommer att framföras av ett jazzband på scen, med en dansshow med prisbelönt koreografi. Million Dollar Quartet, som även turnerar och kan ses i Las Vegas för närvarande, bygger på inspelningssessionen i Memphis 1956 som förde samman rock ’n roll ikoner som Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Carl Perkins – för första och enda gången. Föreställningen inkluderar legendariska låtar som “Blue Suede Shoes”, “Fever”, “Great Balls of Fire” och “Walk the Line”.

Royal Caribbean International

Världens största fartyg Allure of the Seas, kryssar i Medelhavet för första gången hela sommaren 2015. Fram till den 19 maj visas Chicago ombord. Musikalen skildrar 20-talets Chicago med gangsters, laglöshet och jazz i vartenda gathörn. Vi får möta Roxie Harts, som efter att ha tagit livet av sin älskare hamnar i stadens kvinnofängelse. Tack vare en slipad advokat blir hon trots detta en superstjärna.

En stor nyhet på musikalfronten är att succén Mamma Mia kommer att visas på Allure of the Seas från och med 14 juni. I musikalen deltar ett flertal artister med bakgrund från större uppsättningar på bland annat Broadway. Musikalen visas även just nu på det nya fartyget Quantum of the Seas.

Andra musikaler som går att se på Royal Caribbean Internationals fartyg är följande: Saturday Night FeverLiberty of the SeasCatsOasis of the Seas och på Anthem of the Seas som ännu inte haft premiär kommer We will rock you att visas.

Musikshower på Östersjön

Även Tallink Silja följer trenden. Mellan den 1 april–31 maj visas de två världskända London West End–musikalerna Fame och Saturday Night Fever ombord på Silja Line. Artisterna är hämtade direkt från London och båda musikalerna är originalproduktioner som produceras av John Thompson från prisbelönta brittiska TSE Productions.

Ett annan måste-se-event på Östersjön är när den amerikanska dansgruppen Rock the Ballet gästar Viking Lines flaggskepp Viking Grace. Här får man uppleva fantastiska dansare som skapar en läcker ballet-show rockiga list-ettor vi känner igen. Pågår mellan 31 mars till 3 april.

Vilka shower som visas ombord ändras förstås, så kolla noga upp innan att den du vill se verkligen visas när du ska kryssa så slipper du bli besviken (även om de säkert bytt ut den mot en annan minst lika bra…).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier