Leif Mannerströms julbord fortsatt populärt

Julbordskryssningar av Heidi Rovén. Julgodis på Leif Mannerströms julbord som serveras på Viking Lines fartyg. Pressbild.
Julgodis på Leif Mannerströms julbord, Viking Line. Pressbild.

Från och med den 18 november dukar Viking Line upp med allt som hör ett klassiskt julbord till. För andra året i rad serveras Leif Mannerströms delikatesser ombord på rederiets samtliga sju fartyg. I år har man möjlighet att åka på en dygnskryssning med Viking Cinderella eller njuta av en lite längre kryssning till Helsingfors med Gabriella. Julbordskryssningarna är populära och redan nu är 90 procent av de första sittningarna på Cinderella fullbokade mellan 18 november – 18 december. Dessutom har det redan kommit in bokningar för julen 2016.

Julbordskryssningar av Heidi Rovén. Pressbild som bara får användas då man talar om Leif Mannerströms julbord på Viking Line.
Viking Lines julbord är signerade mästerkocken Leif Mannerström. Pressbild.

– Nu upprepar vi förra årets storsatsning och erbjuder Leifs delikatesser ombord på samtliga våra fartyg. Det blir en blandning av klassiskt, nytt och personligt när Leif Mannerström komponerar sitt julbord. Bland våra resenärer är julskinka, revbensspjäll, sill och lutfisk allra mest populärt, säger Bengt Mattsson, köksmästare på Viking Line.

Viking Lines julbord serveras i buffétrestaurangerna på samtliga fartyg mellan den 18 november och den 26 december 2015. På Cinderella kan man även äta julbord i à la carte-restaurangen Seaview, som serverar en mer exklusiv variant med bland annat skaldjur.

Julaftonskryssning en alltmer populär trend

Julbordskryssningar av Heidi Rovén. Leif Mannerströms julbord på Viking Lines fartyg. Pressbild.
Den populära skinkan! Viking Lines julbord, pressbild.

Att åka på kryssning på självaste julafton blir alltmer populärt. Att lämna matlagning och storstädning hemma, utan att missa de älskade traditionerna, är ett alternativ som lockar. På Viking Line behöver man inte gå miste om vare sig Kalle Anka eller Tomten. Dessutom står granen pyntad, det serveras glögg, det bakas pepparkakor och julmusiken ljuder. Kryssningsprogrammen är fyllda med mycket musik, underhållning och dans. På juldagsmorgonen finns möjlighet att besöka kyrkan när fartygen ankommer till Mariehamn/Helsingfors.

– Det är roligt att alltfler vågar släppa på alla måsten och unna sig en kryssning på själva julafton. Jag tror att människor mer och mer värdesätter tiden man spenderar tillsammans under ledigheten. Allting finns ombord och man behöver inte ta med sig något utöver ett glatt humör. Oavsett om du väljer en kryssning innan jul eller på julafton så hoppas vi kunna bidra till en stämningshöjare och mindre stress, säger Tapani Kauhanen, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier