Romantika rustas för 1 miljon euro

8f7ea513946ea761_org_1
Romantika, foto: Tallink.

Tallinks stora satsning att uppgradera flottan fortsätter. Fartyget Romantika har nu genomgått en första etapp i den totala renoveringen som beräknas kosta över 1 miljon euro.

Renoveringen startade i början av februari då Romantika låg på torrdocka på Turku Repair Yard (BLRT Grupp AS) i en vecka. Under denna period totalrenoverades bland annat den tidigare Aperitif-baren och byggdes om till Romantika Lounge. En renovering av à la carte-restaurangen Piazza har också påbörjats och bufférestaurangens interiör förnyas. De allmänna utrymmena plus hytterna får också nya golv, väggar och textilier.

Stora delar av arbetet kommer att slutföras under de kommande månaderna. De tekniska renoveringarna som genomförts inkluderar målning och rengöring av skrovet, målning och rengöring av bildäck, byte av delar i propelleraxeln samt uppgradering till en mer miljövänlig smörjolja.

Övriga uppgraderingar kommer att fortsätta under resterande delen av 2015, då ytterligare interiöra renoveringar kommer att genomföras samt uppgradering av tjänster ombord inom catering och ännu fler tekniska lösningar.

Kryssningsfartyget Romantika är det första fartyget som köptes in under Tallinks nybyggnadsprojekt som pågick mellan åren 2002-2009. Romantika byggdes 2002 och har trafikerat under varumärket Tallink på linjerna Helsingfors – Tallinn, Stockholm – Tallinn och Stockholm – Riga. Sedan augusti 2013 trafikerar hon åter igen linjen Stockholm – Tallinn och erbjuder såväl tvånätterskryssning som frakttransport. Romantika är 192,9 meter lång och 29 meter bred och har en topphastighet på 22 knop. Fartyget har kapacitet för 2500 passagerare, 727 hytter och 1030 lastmeter på bildäck för fordon och gods.

Romantika har flertalet faciliteter ombord och erbjuder bland annat två á la carte-restauranger, en bufférestaurang, ett café och en fast food-restaurang. För barn och ungdomar finns en separat avdelning och på helger och skollov finns den populära figuren Lotte ombord. För den äldre målgruppen finns en stor show bar, två barer, en pub och ett casino. Det finns även en stor tax free-butik och en boutique, samt en bastuavdelning. Hytter erbjuds i kategorierna A, B, DeLuxe och Suite. Ombord finns även specialanpassade handikapphytter.

En kommentar på “Romantika rustas för 1 miljon euro

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier