Succé för Vings kryssningspaket

Aerial Labadee - Haiti Oasis of the Seas - Royal Caribbean International
Royal Caribbean Internationals jättefartyg Oasis of the Seas på Labadee, Haiti. Foto: RCCL.

För ett år sedan lanserade Ving kryssningspaket med flyg, hotell och kryssning. Det blev en succé. Varje vecka slås nya försäljningsrekord och intresset blir bara större och större. Ving har därför breddat produkten under året med ett stort antal nya rutter och kryssningsområden. Därutöver har även ett samarbete med Costa Cruises inletts.

– Det har verkligen gått upp för svenskarna vilken spännande reseform kryssningar är och vi har redan haft kunder som kryssat och fått blodad tand. Ving är fortfarande så gott som ensamma på marknaden om att kunna erbjuda ett så smidigt bokningsflöde på webben och eftersom vi paketerat allt gör vi det enkelt för kunden, vilket har visat sig vara ett framgångsrecept, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Jumeirah.
Jumeirah. Foto: Ted Lindholm.

Till en början fanns endast två rederier i Vings kryssningsprogram; Royal Caribbean International och Celebrity Cruises. I somras inledde Ving även ett samarbete med det italienska rederiet Costa Cruises.

Detta har inte bara gjort att utbudet av fartyg ökat, utan även att antalet kryssningsrutter blivit fler – till exempel i nya områden som Indiska oceanen och Dubai.

Karibien är det överlägset populäraste kryssningsområdet och står för 70 procent av de kryssningar som bokas hos Ving. Såväl kryssningar i östra och västra Karibien som utgår från Fort Lauderdale och Miami är mycket efterfrågade.

Nyligen lanserades även kryssningar från Puerto Rico där en veckas sol och bad på Puerto Rico kombineras med en veckas kryssning. Redan från start har denna kryssning bokat mycket bra.

Efterfrågan ökar även på kryssningar från Dubai där Ving har utökat antalet kryssningar under året och i Medelhavet är det allra populärast att kryssa med Rom (Civitavecchia) som utgångspunkt.

Allure of the Seas - At sea, by the coast line of Miami Allure of the Seas - Royal Caribbean International Allure of the Seas
Allure of the Seas, foto: RCCL.

Det fartyg som bokat allra bäst hos Ving det senaste året är Allure of the Seas, ett av världens största fartyg, som under sommaren 2015 för första gången kryssade i Medelhavet.

I Vings kryssningsprogram finns nu totalt 3 rederier, nära 30 fartyg och cirka 80 kryssningsrutter i fyra olika områden att välja mellan. Samtliga kryssningar paketeras med flyg och en eller flera hotellnätter på avreseorten i anslutning till kryssningen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier