Aktiviteter, sport och underhållning på TUI Discovery

img_6633_1
Kom igen nu mamma, gör hole-in-one! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

TUI Discovery, Thomson Cruises senaste fartyg, går ju inte att jämföra med de nyaste och största som finns. Detta är ett fartyg med 20 år på nacken och aktiviteter som DÅ hade ett WOW över sig men nu kanske inte imponerar på den med mycket kryssningsvana.

Dock finns det ändå en hel del att välja på för den som vill aktivera sig, allt i gott skick och roligt. Bland de mer sportiga alternativen kan man exempelvis passa på att nyttja det fräscha gymmet (gratis och med fönster ut mot havet) i anslutning till Oceans Spa, och på däck 11 längst bak i aktern ligger en minigolfbana, en klättervägg och shuffleboard-banor.

Vi spelade minigolf en dag och banan var faktiskt både välbesökt och kul (även om den inte var lika äventyrlig eller utsmyckad med figurer och saker som de är på exempelvis Norwegian Escape).

Klätterväggen blev en favorit hos vår sexåring! För första gången på en kryssning var han stor nog att testa och när han klarade av att klättra ända upp stod denna aktivitet sedan på schemat varje dag. 🙂 Klätterväggen är öppen från kl 16 och då måste man vara på plats och boka en tid plus fylla i ett papper för sig själv eller sitt barn (i princip friskriva rederiet från ansvar om det händer något). Jag testade också, och kul var det!

rock_climbing_discovery
Vår tuffa sexåring med Gareth från Sydafrika, instruktör. Min lilla ”champion” Isac tog sig upp snabbare än mig (fast efteråt fick jag höra att han delvis hissats upp i repet. 😉

Är det sol och bad som lockar så finns en huvudpool på däck 9 liksom två bubbelpooler. Här sker också en del av underhållningen som till exempel frågesporter. En dag dök också en hundfigur upp vid poolen, till alla barns och vuxnas glädje!

img_7273_1
I mitten; Thomson the dog. Foto: Heidi Rovén.

Det var fartygets entertainment team som underhöll både stora som små med dans, musik och spex.

Hunden heter ”Thomson the dog” och är en figur sammankopplad med barnklubben. Kanske är han TUI’s motsvarighet till Bamse i England?

Och vem vet, på sikt när andelen skandinaver ökat på dessa TUI-kryssningar så är det nog inte helt otänkbart att vi får se en Bamse till havs…eller vad tror ni? 😉

Vid poolen ute på däck visas också film. Här finns en stor filmduk där de visar biofilmer kvällstid och instruktionsfilmer typ hur man lär sig rocka rockring eller filmer om destinationer och utflykter dagtid.

img_6638_1
Kolla på film från solstolen! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kvällstid hålls även shower i Broadway Show Lounge plus att det finns underhållning med musik på flera olika platser som i fartygets atrium och barer/lounger. Eftersom vi reste med våra barn som fortfarande är små missade vi mycket av kvällslivet, men slutet av den show vi lyckades se var fartfylld och färgsprakande med sång och dans.

En nyhet som vi också testade var Breakout & Escape, men jag tänkte att det skulle få ett eget inlägg så stay tuned… 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier