Barnklubbar och familjekul på MSC Fantasia

MSC Fantasia, bild: MSC Cruises.

Dags att berätta om vilka faciliteter det finns för barn ombord på MSC Fantasia som vi nyligen kryssade med från Dubai!

Även om så gott som alla – i alla fall de stora – fartygen oftast har bra faciliteter för barn, har och gör alla lite olika. Det kan även skilja sig lite mellan fartygen inom samma rederi, så jag kan bara säga hur det är (just nu) på MSC Fantasia, på övriga fartyg i MSC Cruises flotta kan det se annorlunda ut.

Sätt armband på barnen

Själva har vi två småkillar, Isac 6 år och Theodor 1 år. När vi kom ombord var bland det första vi gjorde att skaffa dem armband. Det här är något man så gott som alltid gör, att ”märka upp” barnen. Jag tror inte det är obligatoriskt men det är rätt skönt att veta att de har det här armbandet på med namn och hyttnummer ifall man skulle råka komma ifrån varandra.

Banrklubben på upptåg på däck. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Var man får ett sådant här armband är lite olika; ibland redan i terminalen, ibland på barnklubben. Denna gång stod en tjej från barnklubben på samma däck där man kom ombord och delade ut det. Hon hade en lista med vilka barn som fanns ombord och bockade av att man varit där plus delade ut ett program motsvarande den åldersgrupp barnet/barnen skulle tillhöra om de var med på klubbens aktiviteter.

Barnklubbarnas indelning

MSC Fantasia har delat in sina barnklubbar i fem åldersgrupper;

  • ”baby” – för alla barn under 3 år,
  • ”mini” – för alla barn mellan 3-6 år,
  • ”juniors” – för alla barn mellan 7-11 år,
  • ”young” – för alla barn mellan 12-14 år,
  • ”teens” – för alla barn mellan 15-17 år.

Eftersom våra barn föll i grupperna baby och mini är det dessa jag har bäst koll på. 🙂

Babyklubben. Foto: MSC Cruises.

Till babyklubben gick man själv med sitt barn. Här fanns gott om leksaker från Chicco och man kunde även låna sådant som flaskvärmare, babysitter, barnvagn och bärsele för sin bebis.

Theo i bollhavet. Foto: K. Scheiderbauer.

Även om de så klart inte kan tillhandahålla hur många set av vardera som helst, så tycker jag detta är en otroligt fin service! Ett tips är att höra sig för redan första dagen så att man får tag i det man önskar låna.

I övrigt fanns bollhav och en hel del annat för bebisarna att upptäcka. Skönt också att det var ljust och med fönster, hos andra rederier har vi varit med om det mesta som små tråkiga (och mörka) konferensrum utan fönster, men inte hos MSC Cruises alltså.

Samarbete med Lego och Chicco

Förutom samarbetet med Chicco är MSC Cruises det enda rederi som samarbetar med Lego. Här har legotokiga barn mycket kul att se fram emot!

Dels finns förstås klossar att bygga med i barnklubben (jag vet bara att det fanns i ”mini”, om det även fanns i de andra vet jag inte), de hade även en legovägg där man alltså bygger vertikalt. En dag är helt dedikerad till Lego då barnen till och med får tävla i legobygge och då och då under kryssningen dyker också en legofigur upp; Lego Sailor.

Lego Sailor hälsar på! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Andra exempel på aktiviteter som stod på miniklubbens schema under vår vecka var familjedisco, pyssel av olika slag, filmvisning, wii och pizzaparty. En annan aktivitet var matlagning med en kock och rederiets maskot, Doremi-figuren.

För de barn som ville spexa ordnade lekledarna också en talangshow där de ”riktiga” artisterna ombord var involverade. Resultatet visades sedan för föräldrarna i slutet av kryssningen! 🙂 Mycket mer ordnades också och nästan varje dag var aktiviteterna olika.

Bio för alla sinnen

Om man ser till övriga aktiviteter finns dels olika möjligheter till bad: pooler, en vattenrutschkana som låg i anslutning till barnklubben samt en babypool i anslutning till babyklubben. MSC Fantasia har även en spelvärld (kostar) samt en supercool 4D-bio (kostade också extra)!

4D-bion ombord på MSC Fantasia. Foto: MSC Cruises.

Här behöver man inte passa några tider då filmerna är korta, utan vill man se en film går man bara hit och önskar. Är bion inte upptagen sätter de igång filmen direkt. Att se en 4D-film kostar 6 euro för vuxna och 4 euro för barn. Min sexåring ÄLSKADE det och ville se en film till direkt efter den första!

Själv måste jag medge att jag var så feg att jag blundade med ena ögat, så mycket sug i magen fick jag, haha…!

Tumme upp på allt i alla fall, MSC Cruises har jobbat på bra med sina barnaktiviteter och de här nya samarbetena med dels Chicco, dels Lego, är ett rejält uppsving.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier