Hur lyxig är Seaside Premium Promenade på Cinderella?

Här på bilden har jag nyss klivit in, jag har inte ens fått av mig jackan…

På min senaste Viking Line-kryssning med Cinderella hade jag en lyxhytt av typen Seaside Premium Promenade LXB. Hur lyxig är denna hytt kanske du nu undrar? Storleken är 12,9 kvm, och jag har haft den förut. Den är trivsam men är inte lika ljus och modern som Seaside Premium Large LXA som är över dubbelt så stor; 29 kvm.

När man kommer in har man först galgar och hatthylla samt en bagagehylla som man fäller ner från väggen. Även om jag hade med mig en liten kabinväska bara så är det nog dock mer tänkt för en mjuk bag, min fick i alla fall inte plats. Eftersom jag hade packning i locket behövde jag fälla upp hela väskan.  

Dubbelsängen är bred och bekväm (160 cm), hytten har också en liten kaffe/te-hörna (chokladpulver på påse finns också) med vattenkokare, två fåtöljer och ett litet bord.

Minibar med en av allt

Minibaren ingår men jag tyckte den var lite snålt tilltagen, nästan som om någon nallat… Tvärtemot vad jag först trodde, att den var anpassad för en person och att den som fyllt den kanske visste att jag var själv, fick jag senare bekräftat att den alltid har samma innehåll.

På hemsidan står det ”2 st piccolo mousserande vin och 2 st läsk” medan det i realiteten fanns en vatten, en halvflaska bubbel och en läsk. Mängdmässigt är det nog samma, men att ställa in en av allt kändes ändå lite udda när hytten är för två. Och hade min man varit med vet jag att han hade saknat öl.

Hårtork och tv på väggen finns också i hytten och tillräckligt med uttag. Och så den lite udda lysknappen ovanför kaffehörnan (se bild nedan). Jag tryckte och fibblade för jag förstod ju vad det var; styrsystem för hyttens LED-belysning. Kanske kunde man få lite färgglad discobelysning eller som det visade sig; stillsam kromoterapi. 🙂

En dos ”kromoterapi”

Ovanför sängen finns en LED-list som kan byta färg; det går både att ställa in den så att man får en färg i fast sken, eller så att den sakta skiftar. Det är kul men ska jag vara helt ärlig bidrar detta bara till den redan ganska brokiga mixen av gammalt och nytt.

Karmstolarna känns äldre. Det trevliga skärgårdsmotivet på väggen gissar jag tillkom när Cinderella fick en facelift (för 35 miljoner kronor) 2017. Och så denna LED-belysning på det. 😉 Nja säger jag…

Badrummet har en dusch med rätt snygg mörkbrun/koppar-skimrande mosaik på väggen och jag gillar det stora handfatet. Tyvärr lämnar det så gott som ingen plats åt medhavd necessär (av dammodell storlek mindre resväska ;-)) och på väggen saknades tvålpump.

Till en början fick jag därför sträcka mig in i duschen och ta tvål varje gång jag skulle tvätta händerna (vilket ju är extra ofta såhär i pandemitider). När jag väl fick syn på personal i korridoren som jag gissade hade hand om hytterna, sa jag till och hon fixade det direkt, så det var ju bra.

I övrigt fanns inga ”minisar” med schampo, balsam och sådant. Tidigare har de ju haft en necessär med produkter framtagna i samarbete med Rituals. Det kanske finns kvar för de finare sviterna, jag vet att vi hade det till exempel i svit 9001 för några år sedan.

Fönster mot promenaden

Denna typ av hytt har även fönster, och som namnet antyder vetter det ut mot promenaden på fartygets utomhusdäck. Det kan vara bra att tänka på så man inte kommer ut ur duschen spritt språngande utan att ha dragit för gardinerna, folk kan alltså passera där precis utanför.

Jag gillar det ändå för inte många är ute tidigt på morgonen. När jag vaknat kunde jag dra isär gardinerna och njuta av soluppgång och havsutsikt. Riktigt fint!

Ps. På Seafuns instagram-konto kan den som går in under ”Reels” (det som kallas filmrulle på svenska) se korta klipp från ett par olika hytter. Följ mig gärna där också!

7 kommentarer på “Hur lyxig är Seaside Premium Promenade på Cinderella?

 1. ”Promenaden utanför är bara tillgänglig för besättningen.

  Jag hade bokat standard Seaside men fick ett SMS att jag kunde uppgradera till
  denna hyttyp för 300:-, vilket jag naturligtvis gjorde.

  Är man observant så kan man få en hytt utan kranar & räddningsflottar utanför.

  Vi var jättenöjda med denna hytt, speciellt att det fanns bord & 2 stolar & att man
  kunde sitta där vid fönstret & titta ut.

  1. Vad kul att även Viking Line kör ”cabin upgrade”, tack för att du delade med dig av den informationen!

 2. Vi åkte kryssning med Cinderella 27-28/11. Vi hade hytten på 29kvm, nr 10001. I kylskåpet fanns en flaska vatten, en fanta och två piccoloflaskor med prosecco. Det fanns inga produkter alls i badrummet, förutom den vanliga tvålen på väggen. Jag tycker de har snålat in på fel saker! Vi betalar fortfarande lika mycket, om inte mer. Men det känns fel att de samtidigt gör produkten sämre, vilket försämrar helhetsupplevelsen. En extra läsk och ett par öl i kylen kostar väldigt lite för dem, men ger nöjdare gäster. I sin iver att spara fattas ofta fel beslut. För övrigt tycker jag julbordet var bra. Det kalla och varma smakade mycket bra, men tyvärr var desserttallriken nästintill oätlig. Brunchen följande dag hade betydligt bättre dessert.

 3. Finns olika. Plan 11 finns lyx a där vem som kan gå förbi. Nästa gång du åker så ta plan 11 . Sen ut genom dörren för att komma upp till 12. Då passerar du en del av hytterna.

 4. Hur är det med hytterna längst fram på båten (säck 11) alltså LYXB dem kostar 100kr extra. Undrar om det är en förbättrad utsikt

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier