Vi tar en titt på Penthouse suite på Celebrity Apex

Det finns 10 olika svitklasser hos Celebrity Cruises. En av de största är Penthouse suite, ett fantastiskt boende för den kräsne som vill ha gott om utrymme.

När jag kryssade med Celebrity Apex bodde jag själv i en Sky Suite och fick även möjlighet att gå en rundvisning i flera av sviterna ombord. Till exempel fick jag se Edge Villa, Iconic Suite och denna klass – Penthouse Suite som jag nu tänkte visa er!

Sovrummet bredvid ”master bathroom”.

Bakom inredningen i fartygets hytter och sviter står inredningsdesignern Kelly Hoppen. Det är ljust, fräscht och tilltalande – en väldigt ren estetik som jag tror tilltalar många skandinaver.

Penthouse Suite har två sovrum och två badrum i varsin ände av den spatiösa sviten som totalt mäter mellan 120 och 133 kvm (exklusive terassen). I mitten finns ett stort vardagsrum och matbord med plats för åtta personer och en köksdel.

Det mindre sovrummet.

Till sviten hör också en stor (mer långsmal) terrass och egen bubbelpool. Och självklart ingår assistans av en personal retreat host (det som andra rederier kallar butler) som kan hjälpa till med det mesta under kryssningen.  

Bad med havsutsikt

Detta är verkligen en hytt som blir svår att lämna! Kolla bara in det stora badrummet till exempel, i marmor med dubbelhandfat och bubbelbad med havsutsikt. Hyfsat lyxigt, eller hur?

Badrum, Penthouse Suite på Celebrity Apex (pressbild Celebrity Cruises).

Den stora walk-in-closeten sväljer med lätthet bagaget och skulle du behöva ingår tvättservice två gånger per kryssning.

Annat som ingår när man har denna svit är:

  • flaskvatten, läsk och öl som din butler dagligen fyller på minibaren med,
  • obegränsat med besök bade till lunch och middag I fartygets specialrestauranger,
  • två inkluderade flaskor med sprit av premiummärke,
  • VIP-canapéer,
  • prioriterad bagageservice.

Alla svitgäster har också access till the Retreat med eget härligt soldäck och handdukar, lounge, bar som även serverar lunch och snacks, restaurang och förmåner som dryck på hela fartyget, dricks och wifi. En så kallad onboard credit ingår också liksom shore excursion credit.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier