img_20160918_095540

Vi var på plats i tid (tyckte vi) till Restaurang Compagniet ombord på fartyget Birka där vi skulle njuta av vår förbokade skaldjursbuffé. Det fanns två sittningar, vi hade den tidiga. Utanför var det redan kö och när vi gick förbi våra medpassagerare vid de olika borden satt de redan och mumsade för fullt med högar av skal framför sig. Hur hade de hunnit?!

Hummer-stress!

”Folk grabbar för sig av ett lass humrar innan de ens hittat sitt bord” berättade vår servitris när hon tog upp vår dryckesbeställning. Jag blev stressad direkt, särskilt som vi hade barnen med oss och var sysselsatta med allehanda matning av dem och toalettbesök och annat ”barntypiskt” 🙂 . ”Tänk om jag blir utslängd innan jag ens hunnit få i mig EN hummer!” tänkte jag och kände en begynnande besvikelse ta ut sin rätt i förväg…

När jag hunnit en bit in i middagen insåg jag att min oro var totalt obefogad. Det hade då bara gått en timme och vi behövde inte lämna bordet förrän efter ytterligare två! Underbart, inte bara är alltså Birkas skaldjursbuffé enormt generös (man äter så mycket man vill av ostron, humrar, krabbor, räkor, havskräftor och vanliga, musslor med mera) utan man har dessutom otroligt gott om tid på sig. Så skönt att inte behöva stressa!

skaldjursbuffet

Birkas skaldjursbuffé

Alltså tog jag ett djupt andetag och började att verkligen njuta. Köerna lättade och vi tog om, smakade igenom allt och verkligen njöt…

  • Hummersoppan, wow, fantastiskt god. Jag råkar dessutom veta att de kokar sin egen hummerfond till den.
  • Haven av ostron för oss som älskar dem; jag hörde att de öppnar en sisådär 1000 stycken per kväll!
  • Prostens ostpaj; ett ypperligt tillbehör. Supermumsig. Osten påminner om prästost och kommer från Åland.
  • Och hummer, tänk att bara få ta om ifall man vill, och om och om…på andra kryssningar ute i världen (där maten visserligen ingår) finns det knappt längre att de ens serverar en halv hummer som de gjorde förr.

Sammantaget hade vi en toppenkväll med våra medföljande vänner! Vi åt och drack gott, hade kul och det till en fin utsikt över Stockholms skärgård i solnedgång.

Här nedan kan ni ser den film vi gjort om testet av Birkas skaldjursbuffé!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier