Hotelltest: Best Western Cocoa Inn – enkelt i Orlando

Best western cocoa inn

Vi har bara varit i Orlando en gång, när vi skulle kryssa med fartyget Carnival Breeze som avgick från Port Canaveral. Jag har skrivit ett inlägg särskilt om allt detta och vad det innebar i form av långa, dyra taxiresor med mera. Det finns att läsa HÄR.

Som alltid när man som svensk kommer från Europa och ska kryssa ut i Karibien behöver man en övernattning för att få det att matcha (det vore dessutom för dyrt och stor risk att chansa då det kan uppstå förseningar på resan). Eftersom det just bara rörde sig om en övernattning valde vi denna gång ett enklare motell för vår första natt före kryssningen; Best Western Cocoa Inn.

Best western cocoa inn.

Våra kriterier när vi bokar övernattningshotell vid kryssningar som utgår från USA, brukar vara ganska modesta. Läget kan vara viktigt (att det är ”på vägen” mellan flygplats och hamn är ett plus), fri wifi är ett måste liksom att frukost ingår eller i alla fall finns. Och priset förstås. Det får gärna vara billigt, vi spenderar hellre pengarna ombord. 😉 Stannar vi fler nätter (före eller efter) är det en annan sak, då står även rum och faciliteter på priolistan.

Best western cocoa inn.

Söt frukost vanligt i USA

Best Western Cocoa Inn ligger på vägen mot hamnen och var verkligen inget märkvärdigt, snarare ganska enkelt, men det hade vad vi behövde. På rummet fanns två stora dubbelsängar, kyl och mikro, skrivbord och badrum. Det kändes lite som ett motell med parkeringen precis utanför dörren. Jag var orolig att vi skulle bli störda men det blev vi faktiskt inte.

I huvudbyggnaden fanns en bra frukostmatsal med – för att vara USA – ett hyfsat brett och gott utbud som vi alla gillade. Ofta rör det sig om frukostar med mycket socker när man är i USA, men barnen klagade inte – haha! Just frukost är ganska väsentligt fört oss svenskar och inget man kan räkna med vare sig ingår i USA, om man inte gillar munkar med glasyr och strössel till frukost förstås.

Pool fanns också men den hann vi inte nyttja tyvärr. Vi ville ju iväg så snabbt vi kunde på morgonen för att checka in på vårt flytande hotell Carnival Breeze. 🙂 HÄR kan du läsa vidare om nästa steg i denna kryssningsberättelse; nämligen om incheckningen i Port Canaveral.

Best western cocoa inn.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier