Igår kväll gick startskottet för firandet av Silja Line 60 år. Kan ni förstå; 60 år! Själv har jag åkt med rederiets fartyg i över 40 år, en ganska ansenlig tid det också. 🙂
Eventet gick av stapeln på land, närmare bestämt på Dramaten i en sidolokal direkt innanför entrén. Här ska det tydligen öppna en ny restaurang, redan idag som jag förstod det. Kan nog bli bra! Lagom stort, vacker lokal och schysst atmosfär.
Champagne och vackra blommor
Schysst atmosfär hade även Silja Line ordnat. Skålar med champagne mötte upp redan i dörren (precis vad jag behövde, särskilt när man slitigt en hel måndag och tisdag redan…), vackra blomsterfång, en DJ som spelade skön musik och fantastiska rätter av Tommy Myllymäki.
Sila Line lanserade nämligen nyligen en ny meny signerad mästerkocken Myllymäki (Menu Nordic på Bon Vivant) och efter att ha provsmakat spår jag att det bara kan bli succé! Menyn är en del av 60-årsfirandet och kommer att finnas ombord fram till 5 september 2017.
Vi fick läckra smakportioner av en tomatsoppa med kålrabbi, fetaost och basilika. En kalvtartar med dragoncreme, ärtor och rädisor. Och till dessert en rabarberkräm med vaniljsmakande färskost och mandelcrumble. Allt från den nya menyn ombord. Kalvtartaren blev min självklara favorit!
Skeppsviner och mat av Myllymäki
Till detta fanns alla Silja Lines nya skeppsviner på plats också att matcha upp med. Jag provsmakade ju dem nyligen ombord på Silja Symphony.
Igår gick jag för champagnen (Bauchet Brut Champagne) samt lite av rödvinet som jag verkligen gillar (Zonin Velluto Appasimento). Som extra happening stod också ett helt godisbord uppdukat till förfogande. 🙂
Jag hängde med min väninna Lina som ju också bloggar och en rad andra skribenter och personer verksamma inom media.
Det blev en verkligt trevlig kväll och inte minst en fin start på Siljas 60-års firande! Mer händer i höst fick jag veta, men inte vad…vi ser verkligen fram emot uppföljningen!